Viral van Lotto: Millionaire The Film

Viral van Lotto: Millionaire The Film

Een gewaagde interactieve viralcampagne van Lotto (‘Het grootste risico om miljonair te worden’). Hij duurt wat lang, ik geloof ongeveer 8 minuten, dus je moet er wel even voor gaan zitten. De film heet ‘Millionaire’. Het idee: hoe voelt het om miljonair te zijn. Tim Oliehoek is de regisseur (via: Molblog), al eerder aangekondigd op Quotenet.

De lengte is opvallend: ik denk dat er nog wel wat mensen tussendoor zullen afhaken. Het lijkt allemaal op een korte en soms leuke bioscoopfilm maar het is allemaal wel een erg lang voorspel richting climax. Wel aardig: als kijker krijg je op bepaalde momenten in de ‘film’ zelf de regie. Kies je auto (een Rolls of een Lamborghini) en kies je vrouw (brunette of blond).

De film is hier te bekijken. Wat zeggen we er van?


DelenEr zijn 16 reacties op dit artikel

 • Prachtig gefilmd, schitterende locaties en prima casting. Maar het is inderdaad wel een beetje flauw geknipt - de trailer is veel pittiger - en dat buikdanseresje overacteert nogal.

  Als ze die film nog even naar 3 minuten zouden knippen, en in het begin alleen om een naam vragen, wordt 't echter topper. Nu blijft ie steken bij 'behoorlijk oké'.

  geplaatst op
 • Ook voor de buikdanseres gegaan Carl :-). Mooie film inderdaad! Ik ben niet helemaal objectief, want Lotto is mijn vorige werkgever.

  Bij Lotto weten ze wel hoe ze mooie films moeten maken. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de resultaten. Ga ik binnenkort maar eens achteraan :-)

  geplaatst op
 • idd te lang. Verder mooi gefilmd. lijkt me overigens een dure film. Ben benieuwd of de kosten van zo'n film gaan opwegen tegen de opbrengsten. Overigens is dit alleen voor mannen. Is er geen vrouwenversie gemaakt? Vrouwen kopen zeker geen lotto loten?

  geplaatst op
 • Ben niet onder de indruk. Wie willen ze hiermee bereiken. Viral hoort niet langer dan 1 minuut te duren of pakkend te blijven beide gaan niet op voor deze korte film...

  Mooie vrouwen dat zeker, maar het heeft mij niet overtuigd van het gevoel dat je hebt wanneer je binnen bent.

  Als dat het geval was geweest had ik geen keuze hoeven maken maar had ik beide wagens en beide dames (misschien zelfs de bad girl)in kwestie letterlijk en figuurlijk genomen.

  Duur denk ik ook niet. Waarschijnlijk hebben ze nog geld ontvangen ook voor productplacement lees: Quote, Hummer, Lamborghini en RR.

  geplaatst op
 • Inderdaad mooie film, maar te lang. Ik mis een echte call2action naar Lotto in het geheel. Maar er wordt inmiddels wel lekker over geklets op verschillende blogs, dus (positieve) exposure levert het in elk geval wel op.

  @Bram: zou mooi zijn als je wat resultaten kon verkrijgen!

  geplaatst op
 • Leuke film, maar zoals al eerder gezegd, veel te lang en daardoor ook te langdradig. Een beetje meer snelheid had zeker wel gemogen. En een directe koppeling om een paar loten te kopen zou ook wel mooi zijn. Als je de film zo lang hebt uitgelezen, dan wil je daarna wel weer eens wat kunnen doen.

  geplaatst op
 • Best leuk. Je kunt zeggen dat 8 minuten wat lang is voor een viral. Je zou ook kunnen zeggen dat Lotto zijn kop boven het maaiveld durft uit te steken met deze poging. En ik betwijfel of het merendeel van de kijkers vroegtijdig afhaakt.

  Als mensen dan eenmaal acht minuten de tijd nemen om naar je film te kijken, moet er wel meer mogelijk zijn in attitudeverandering ten opzichte van het product. Ik ben zelf nog niet overtuigd. De film had nog wat sterker aangezet mogen worden en het merk had vaker terug kunnen komen. Waarom trouwens niet gewoon beginnen bij het begin: het kopen van een lot en het ontdekken dat je zojuist miljonair bent geworden?

  Gelukkig vertelt Bram ons binnenkort de resultaten.

  geplaatst op
 • Over aandacht hoeft deze viral in ieder geval niet te klagen, kom 'm inmiddels overal tegen. Knap gedaan van Red Urban.

  geplaatst op
 • Leuk gedaan en met lef!

  Ben benieuwd hoeveel mensen afhaken op de lengte... dat kan een probleem verzorgen maar ja, ik heb hem ook helemaal afgekeken! De humor mag nog wel iets beter, nu net niet grappig genoeg naar mijn mening.

  Ik vind het als vrouw erg jammer dat ik als man door het geheel moet lopen... ik wil wel uit twee mannen kiezen en die verbouwen ;-)

  De call to action mag ook iets beter, nu is het meer een interactieve en lange reclamespot. Toch zeker buzz eromheen dus in dat opzicht geslaagd maar als de buzz alleen in marketingblogs blijft dan valt het nog een beetje tegen.

  Ik ben benieuwd maar hou zeker van dit soort experimenten! Kritiek leveren is altijd makkelijk van de zijlijn en tuurlijk zijn er verbeterpunten maar ze dóen het wel even!

  geplaatst op
 • De opening vind ik erg sterk. De drempel om je e-mail achter te laten is erg laag.

  Jammer is dat deze film alleen voor mannen is. Waarom zou ik een vrouw willen kiezen om mee uit te gaan?

  De film zal het goed doen voor het geenstijl publiek (man, 25-35 wo), maar ik twijfel eraan of deze doelgroep de hele film gaat bekijken. Hun aandachtsboog is vrij klein.

  geplaatst op
 • Qua totale productie natuurlijk prima gemaakt, en goed gefilmd.

  Op een aantal punten slaat dit echter volledig de plank mis. Belangrijkste probleem is dat de interactieve film overduidelijk voor en door mannen is gemaakt. Schiet absoluut in het verkeerde keelgat bij veel vrouwen, reken daar maar op. En terecht.

  Daarnaast is er wel sprake van interactiviteit maar die is erg voorspelbaar, en het 'voelt' niet interactief omdat het gewoon een erg lange film is....

  En de humor vind ik zeer twijfelachtig...waar hebben ze die ADHD buikdanseres vandaag gehaald?

  Kritiek geven is wel altijd gemakkelijk. In ieder geval complimenten aan RedUrban voor de productie!

  geplaatst op
 • 8 minuten is gewoon te lang. Dit soort zaken worden vooral tijdens werktijd bekeken. Mensen haken gewoon af. Niet goed over nagedacht

  geplaatst op
 • De humor is belegen en zie je van mijlen ver aankomen. Maar wellicht dat de doelgroep deze grappn met een baard kan waarderen. Sowieso snap ik de claim-to-fame van Oliehoek niet helemaal. Vet Hard mag dan aardig film zijn, maar het is ook een 1-op-1 remake van Deense film Gamle mænd i nye biler.

  geplaatst op
 • In eerste instantie lijkt het inderdaad leuk, lijkt ook nog iets interactiefs in te zitten. Maar per saldo als je het eindresultaat bekijkt is het een zeer armzalige poging om interactief te zijn. Er had veel meer in gezeten, begint leuk met je ochtendjas - waarom komt mijn naam dan niet verderop nogmaals terug?- waarom wordt ik niet meer getrokken naar een lottoachtig iets, zou toch beter passen- maar daar blijft eigenlijk dan ook bij. Jammer, helemaal als je weet wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

  geplaatst op
 • Imm.nl, misschien moet je de film gewoon even afkijken. Je naam komt namelijk meerdere malen terug in de film....Dus een tip voor de volgende keer, kijk even de film af voordat je commentaar geeft.

  geplaatst op
 • @imm.nl
  Heb je de film wel verder gekeken dan de eerste scene? Je naam komt namelijk wel vaker terug. Jammer van je reactie, vooral als je weet dat mensen tegenwoordig alleen maar kunnen schoppen ipv waardering tonen voor mensen die eens wat anders proberen te doen dan de gebaande paden te volgen. Vertel eens, hoeveel van dit soort producties heb jij op je naam staan?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.