Viral marketingcampagne voor TPG Post

Viral marketingcampagne voor TPG Post
, Saristos
@saristos

Red Urban bedacht voor TPG Post een virale marketingactie met ouderwetse ansichtkaarten en een website. De actie moet de online kaartenservice op de vernieuwde TPG Post-site promoten. Het Haarlemse internetcommunicatiebureau ontwikkelde ansichtkaarten met een boodschap waarin de naam van de ontvanger verwerkt is. Lees verder op Adfoweb.

Update: ‘TPG Post wilde een multimedia-campagne om het bezoek naar hun website te stimuleren’, zegt Jelle Kolleman, creative director bij Red Urban. ‘De actie is van start gegaan met een e-mai naar 20.000 op-in contacten van TPG Post. Op de website www.watschrijfjemenou.nl kunnen bezoekers drie ansichtkaarten versturen. De kaarten hebben geen herkenbare afzender. Om achter de identiteit van de afzender te komen moet de ontvanger het net op. Daar heeft deze de mogelijkheid om zelf ook drie kaarten te versturen. Mensen die meedoen hebben kans op prijzen. De camapagne verloopt prima. Al heel snel moest TPG Post heeft het aantal mensen dat per dag een kaart kan versturen opgehoogd van 1000 naar 1400. Het is vooral de combinatie van on- en offline elementen die deze actie zo verrassend maakt.’


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.