Viral Friday Week 3/2016: Ben Stiller in een Fiat, zonnepanelen en een Airbnb diss

Viral Friday Week 3/2016: Ben Stiller in een Fiat, zonnepanelen en een Airbnb diss
, Mindshare
@WardCuiper

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week: Ben Stiller in een Fiat, zonnepanelen en een Airbnb diss. Heb je een tip? Stuur 'm op!

1. 2016 Nissan TITAN XD | Shoulders of Giants

De Japanse autofabrikant Nissan lanceert een ‘all American pick-up truck’ en dat doet ze door de Amerikaanse rolmodellen te bedanken met een wat typische Amerikaanse (iets over gedramatiseerde) video. De video werd meer dan 2 miljoen keer bekeken, maar is meer een advertentie dan een viral.

2. Who says plus size women can't? #iwontcompromise

Pennigtons wil als winkelketen voor ‘plus-sized’ vrouwen niets liever dan alle stigma’s rond de vrouwen weghalen en gelijk hebben ze. Wie heeft bepaald dat we er allemaal op een bepaalde manier uit moeten zien? Deze Yoga-video is een goede poging, maar er zullen nog wel wat video’s nodig zijn om deze problematiek aan te pakken. De video werd in een korte tijd bijna 800.000 keer bekeken op YouTube.

3. Zoolander 2 | Blue Steel | FIAT 500X

Zoolander is misschien wel een van de meest hilarische films ooit gemaakt. Fiat slaat de handen ineen met de hoofdrolspeler rond de release van Zoolander 2. Fiat waagt een poging om door toedoen van topmodel Ben Stiller het model 500X een fashionitem te maken. Of dat lukt is de vraag, maar een grappige video levert het in ieder geval wel op. De video werd tot nu toe 155.000 keer bekeken op YouTube en heeft nog wel wat bekendheid nodig wil het de sponsordeal met de film en de acteur terugverdiend hebben.

4. HomeAway TV Commercial – It’s Your Vacation. Why Share It? | 60s

Deze commercial is geniaal. De boodschap van HomeAway komt goed over, is grappig en neemt concurrent Airbnb in de zeik. Wat wil je nog meer? Het is een tv-commercial, maar iets meer YouTube views verdient deze video wel. De video staat nu pas op 54.000 views.

5. SolarCity Commercial - How Coal Power Gets To You

Met iets meer dan 1000 views en nog niet ouder dan een dag is deze video geen viral te noemen. De video van Solar City is een hele mooie animatie, waarin zij heel helder weten te vertellen waarom je zonnepanelen zou moeten nemen. Deze video gaat de komende dagen nog heel wat views scoren (geen miljoenen).


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.