Vind je buddy en vlieg met Virgin

Vind je buddy en vlieg met Virgin

zonneklepVirgin Express geeft in Belgi? gratis vluchten weg. Daarvoor is een virale campagne opgezet waarvan het principe volgens mij volstrekt nieuw is. Kom daar nog maar eens op vandaag de dag.

Via festivalbuddy.be geeft de maatschappij zogenaamde ‘buddy-woorden’ uit. Ook via SMS kunnen deze worden opgevraagd. Het enige dat daarna nog hoeft te gebeuren om de vlucht te incasseren, is iemand anders vinden met hetzelfde buddy-woord en samen de Virgin Express stand bezoeken die op grote festivals als Pukkelpop en Rock Werchter te vinden is.

Viraal succes gegarandeerd, lijkt het, als we de foto’s op de site checken en het ‘tips & tricks’-onderdeel bekijken.

Op alle mogelijke manieren worden deelnemers aangemoedigd om hun buddy-woord publiciteit te geven, zowel online als offline. Virgin helpt een handje door op de festivals bijvoorbeeld kartonnen zonnekleppen te verstrekken waarop je je buddy-woord kunt schrijven.

Tenslotte verdient de tone of voice vermelding. De FAQ is onverdeeld grappig. Zo belooft men in geval van fraude: ‘Kom jij daarn? nog naar onze stand, dan zullen wij je zo hard uitlachen dat heel de festivalweide het kan horen.’


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Prachtige reclame inderaad. Het festival gebeuren wordt al jaren veel te beperkt gebruikt voor marketing. Het is een mega oppertunity om tijdens die festivals duizenden mensen te ontmoeten, onwijs veel te samplen bijvoorbeeld (gisteren op een klein festival als Werfpop in Leiden werd een nieuwe kaugom/mondverfrisser gesampled).

  Daar liggen grote mogelijkheden. Dat is zeker.

  geplaatst op
 • De vraag is nu op hoeveel gratis vluchten Virgin rekent. En of dat aantal niet fors overschreden gaat worden door initiatieven zoals http://buddylink.linu.cx/

  geplaatst op
 • @Mitch Ik denk dat ze daar wel enigzins rekening mee hebben gehouden: tickets zijn alleen geldig in het laagseizoen, op bepaalde vluchten en de taxes zijn voor rekening klant.

  geplaatst op
 • Past goed bij Virgin, beetje anders en op passende festivals.

  geplaatst op
 • @Bas: het is sowieso bagger in de sponsorenwereld voor de B-festivals.
  Festivals zonder winstoogmerk, georganiseerd door vrijwilligers en met een gratis entree zijn daar steeds meer de dupe van. Nu de immer welwillende tabaksfabrikanten zijn afgevallen vanwege overheidsmaatregelen is er voor festivals als Werfpop weinig overgebleven en zijn de begrippen 'mooi weer' en 'baromzet' de allerbelangrijkste factoren (naast de programmering) om te overleven.

  Laat vraag en aanbod maar samenkomen in de festivalwereld!

  geplaatst op
 • Al iemand proberen te boeken ? Als ik het probeer is er nooit een heen vlucht voor handen, alleen een terug vlucht.

  geplaatst op
 • ff een site gemaakt voor winnaars van "find-your-buddy" die reisgezellen zoeken...
  http://findyourbuddy.web-log.nl/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.