Vijftigers hebben het financieel goed

5 juni 2004, 11:24

Vijftigplussers, van wie de kinderen het huis uit zijn, hebben het financieel goed. Deze zogenaamde ‘empty nesters’ spenderen hun geld veelvuldig aan zichzelf, zo blijkt uit onderzoek van Datamonitor.

Dit zelfbelonend besteedgedrag wordt met name besteed aan persoonlijke verzorging, eten en drinken. De empty nesters besteedden in 2003 zo`n 15 miljard euro aan verpakte consumentengoederen. Deze uitgaven zullen de komende vijf jaar met bijna eenderde deel stijgen tot 20 miljard euro. De early empty nesters, de groep tussen de 50 en 64 jaar, wordt in rap tempo een belangrijke consumentengroep. Nederland telt in 2008 2,4 miljoen mensen in deze leeftijd. Hun besteedbaar inkomen stijgt per jaar van 23.300 euro in 2003 naar 26.800 euro in 2008, ruim meer dan het nationaal gemiddelde. Het geld gaat op aan reizen, auto`s, nieuwe huizen en verder aan kleinere dingen, zoals lekker eten, drinken en luxe persoonlijke verzorging. De bestedingsgroei wordt gewijd aan zowel het toenemende inkomen als aan de behoefte van mensen zichzelf een stressvrije, plezierige oude dag te geven. Daarbij belonen zij zichzelf voor het grootbrengen van de kinderen en een leven lang werken.

Bron:

Marketing Online n.v.t., 1/2 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!