Via blogging een jaarinkomen van 6 cijfers

Via blogging een jaarinkomen van 6 cijfers
, ING Groep
@evr

Als deze kop geen traffic meer oplevert, dan geef ik het op;-) Buzz Marketing heeft een interview met Darren Rowse, 32 jaar woonachtig in Melbourne Australie en blogger sinds 2002. Darren blogt voor maar liefst 17 blogs en plaatst in totaal 25 postings per dag, 7 dagen in de week. In combinatie met o.a. Adsense en affiliate programs weet hij een jaarinkomen van zes cijfers in dollars te genereren. Iemand jaloers?

Vanzelfsprekend wordt dit feit veelvuldig opgenomen in allerlei postings, maar het interview is ook om andere redenen interessant.

Darren geeft lessons learned, waaronder de fout die hij maakte door niet meteen de juiste domeinnaam te gebruiken voor de Digital Photography Blog. Herkenbaar! En noemt een aardige tool voor offline blogging. Ook het tweede gedeelte van het interview bevat aardige tips (Nice it up baby, Blog till you bleed), met soms wel een open deur (It won?t happen over night).

In de toekomst verwacht hij dat er met name geld zal worden gemaakt in blogs die samenwerken in een netwerk met andere blogs. Zijn hoop is gevestigd op een tool voor automatische detectie en alerts in geval er content van je blog wordt gekopieerd.


Geplaatst in

DelenEr zijn 18 reacties op dit artikel

 • Komen er dan zoveel inkomsten uit Adsense en Google Ads? Bestaan daar onderzoeken van?

  geplaatst op
 • Hij geeft op zijn website ProBlogger tips over geld verdienen met je weblog, dus hij zal wel weten waar hij het over heeft.
  Weblogs.inc heeft zo'n 180.000 euro aan inkomsten door Adsense.

  geplaatst op
 • Is er ook nog een logger die checkt of dergelijke inkomsten waar zijn, of neemt iedereen het klakkeloos over?

  geplaatst op
 • dergelijke inkomsten zijn zeer wel mogelijk met genoeg traffic. Zeker als je daarbij ook nog over de juiste zaken (dure keywords) blogt

  geplaatst op
 • hmm.. nu ik het interview lees vraag ik me toch wat af;
  32.000 pageviews per dag.. lijkt me niet bijzonder veel..
  bij een click thrgough van 2% en een gemiddeld bedrag van $0,10 per click levert dit hem $23600,- per jaar op... nowhere near six figures...
  waar zit dan het geld??

  geplaatst op
 • Een click through die aanzienlijk hoger ligt is bij contextuele advertenties zeker haalbaar en het gemiddelde bedrag per click kan even zo makkelijk op het dubbele tot drievoudige liggen. Met een CTR van 5% en 0,30 per click kom je bv al uit uit op $175,300.

  geplaatst op
 • thanks for the link - I've tried translating your post using an online translator and think I understand what you're saying.

  Let me know if you want me to clarify anything, I'd be happy to expand on anything you'd like to know.

  Darren

  geplaatst op
 • @Darren: Welcome at Marketingfacts!

  I just summarized the interview you had with Buzzmarketing. Although there's more interesting things to mention than the six figure income, the discussion is about $. Main question is, is it true? Based on personal experience (with CTR of 2% in example) some commenters think it's impossible.

  Personally, I think with that amount of blogs, overall traffic and strategy, it might be possible. But perhaps you can give additional information for this discussion.

  geplaatst op
 • :) tip #1 we get from his posting here: always track your visitors :)

  geplaatst op
 • @Anders. Onze site (jaggle) heeft zo'n 60.000 pageviews per dag enkel en alleen op de voorpagina. Dit zou betekenen dat we zo'n 175,300 x 2 = 350.000 dollar kunnen cashen???

  geplaatst op
 • Om eerlijk te zijn geloof ik er niets van. Potentieel: ja; realiteit: nee. Dat er geld is te verdienen met weblogs of als blogger daar zijn we het allemaal wel over eens; over de hoeveelheid geld lopen de meningen sterk uiteen. Ik denk dat de cijfers van Jason Calacanis (zoals hierboven al aangegeven door Arnoud) over Weblogsinc redelijk kloppen. Realiseer je daarbij wel dat hij inmiddels 68 mensen in dienst heeft om zijn weblogs dagelijks vol te schrijven. Reken dan maar eens uit wat het jaarsalaris is van de bloggers.

  Mooi moment om weer eens even terug te gaan naar waar het nu ook al weer allemaal om ging: content, management, techniek, conversatie of geld verdienen? Hans, je hebt helemaal gelijk!

  geplaatst op
 • @sander

  ik zie nog geen adsense op jaggle staan.. probeer het eens zou ik zeggen :P

  geplaatst op
 • Probleem is dat Jaggle geen duidelijke doelgroep kan destilleren (aanname hoor... correct me if i'm wrong), als je dat vergelijkt met 10 gespecialiseerde blogs. Hoe gespecialiseerder hoe meer kliks en sowieso hogere conversieratio. Op baby.prikpagina.nl adverteren met een rammelaar werkt beter dan op jaggle.

  Jaggle zou blotevrouwenkalenders moeten verkopen, of weblog software, of... Speurders advertenties! Natuurlijk, die heeft ze dadelijk toch allemaal uitgewoond elders en moet weer op zoek!

  geplaatst op
 • @Sander - nee. De bezoekers van Jaggle zijn namelijk niet op zoek naar informatie maar naar vermaak. Dat gegeven alleen al maakt (contextuele) advertenties een stuk minder effectief. Het zal misschien wel een factor 10 aan clicks schelen wanneer je het vergelijkt met twee van Darren's weblogs: Digital Photography Blog of Depression News.

  Daarnaast heeft Jaggle het "probleem" dat die 60.000 pageviews per dag vooral worden gegenereerd door wederkerende bezoekers. Die klikken steevast minder op advertenties dan mensen die geen vaste bezoeker zijn.

  Desondanks acht ik een goede inkomstenbron zeker mogelijk wanneer een samenwerking weet te vinden zoals GeenStijl dat heeft gevonden met Speurders.nl: advertenties afstemmen op je eigen publiek. Zolang maar duidelijk is dt het advertenties betreft zal je publiek er geen moeite mee hebben en het zal een stuk effectiever zijn dan zo'n uitgemolken Gogo Tours skyscraper die niemand meer ziet. Probleem is alleen wel dat Jaggle een Nederlands weblog is, en in Nederland niet zo gek veel partijen rondlopen die daarvoor te porren zijn. Ook daar heeft Darren een voordeel: de Engelstalige/Amerikaanse markt is veel groter en biedt veel meer mogelijkheden voor een succesvol weblog om de mogelijkheden in te vullen.

  Neemt niet weg dat ik denk dat ook Jaggle zonder al te veel kunst- en vliegwerk in de 6 cijfers per jaar zou moeten kunnen genereren.

  geplaatst op
 • 17 blogs zelfs...

  geplaatst op
 • Trouwens, AC zit inmiddels vet in de Senseo business ;-). In zijn iPod uitzending heeft ie het over zijn koffie (senseo) en heeft toen ook maar eens een affiliatlink naar Amazon gezet om Senseo apparaten aan de man te brengen... Hij was verbaasd over het effect.

  http://www.curry.com/2005/02/16
  http://live.curry.com/

  geplaatst op
 • Darren heeft op ProBlogger een artikel geschreven over alle media aandacht. Hij geeft ook iets meer inzicht in de bron van inkomsten (the figure is calculated on a number of income sources including private advertising deals, affiliate programs, impression based ad programs, Adsense, BlogAds, text ads and blog consulting revenues).
  Earning a Six Figure Income from Blogging?

  geplaatst op
 • Er is nu een nederlandstalige weblog site waar je geld kunt verdienen met bloggen.
  www.blogmolen.com

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.