Verschuivingen in dagbladenmarkt

Verschuivingen in dagbladenmarkt

Vandaag twee berichten over de Nederlandse dagbladenmarkt. Uit de nieuwste cijfers van HOI blijkt dat de totaal verspreide oplage van de dagbladen in het vierde kwartaal van 2004 met 3,3% is gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2003 (via: mediaonderzoek.nl). Daarnaast melde de Volkskrant vandaag dat de digitale editie van het dagblad inmiddels 10.000 betalende lezers heeft bereikt. Zij bekijken in totaal meer dan een miljoen pagina’s per maand (via: nu.nl).


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • 'De internetabonnementsvorm zou volgens de Volkskrant goed aansluiten bij het gebruikspatroon van veel jongere lezers. Dit aantal betalende lezers spreekt alle onderzoeken tegen, waarin wordt beweerd dat krantenlezers het niet prettig vinden om de krant van een beeldscherm te lezen, zo meldde het dagblad'. Aldus de Volkskrant....

  Kan iemand mij overtuigen dat het lezen van een krant prettiger is op een beeldscherm?
  Alleen reacties van mensen die in een telefooncel wonen neem ik serieus ;-)

  geplaatst op
 • Ik lees geen gedrukte kranten meer; alleen tijdens vakanties ;-)

  Dat wil overigens niet zeggen dat ik het lezen van een krant via een beeldscherm prettiger vind, want daar mag nog wel wat aan gebeuren!

  geplaatst op
 • Net als Marco (en ik) is het lezen van een traditionele krant misschien wel een vorm van rijkdom. Het krant lezen 'van overmorgen' zal mogelijk enkele nieuwe communicatiewaarden met zich meebrengen: exlusiviteit, welzijn, welvaart.
  Kansen voor de uitgevers!
  En nu terug naar m'n PC :-(

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.