Vergelijken reissites loont bij boeken hotel

24 april 2003, 16:51

Het loont de moeite om verschillende websites te bezoeken als je online een hotelkamer wilt boeken.

Dat blijkt uit onderzoek van Consumer WebWatch. Geen enkele reissite biedt consequent de laagste tarieven, zo stellen de onderzoekers van de consumentensite vast na het bekijken van 150 reizen.

Desondanks zijn er wel verschillen tussen de diverse reissites. Travelocity had in het onderzoek in de meeste gevallen (29 procent) de laagste prijzen. Anders gezegd: wie op zoek is naar de goedkoopste hotelkamer, is bij Travelocity in 71 procent van de gevallen niet op de juiste plaats. Orbitz (21 procent) en Expedia (18 procent) doen het nog slechter.

Orbitz en Hotels.com hadden in veel gevallen weliswaar niet de laagste tarieven, maar zaten daar wel dichtbij in de buurt. Travelocity had gemiddeld de laagste prijzen, Hotels.com kwam op de tweede plaats.

Opmerkelijk genoeg zijn websites vaak goedkoper dan Sabre, een systeem dat reisbureaus gebruiken voor het boeken van hotelkamers. In 85 procent van de gevallen was tenminste ??n van de onderzochte reissites goedkoper dan Sabre.

Bron:

http://www.webwereld.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!