Veel online consumenten haken voortijdig af

Veel online consumenten haken voortijdig af

Van alle bezoekers van webwinkels besluit 5 tot 10 procent daadwerkelijk de knip te trekken en iets online te bestellen.

Dit concludeert softwaremaker Fredhopper na bestudering van een half miljoen consumentenbezoeken aan Europese websites. “Bij fysieke winkels ligt het percentage dat werkelijk iets koopt wellicht iets hoger”, zegt Joris Beckers van Fredhopper.

“Maar dat is logisch, winkels zoals de Bijenkorf werken met formules die gedurende jaren ontwikkeld zijn. Bij online winkels zal het percentage bezoekers dat iets koopt dus ook stijgen, maar dat heeft tijd nodig.”

Bovendien is het getal van 5 tot 10 procent slechts een gemiddelde. “Bij een online reisbureau ligt het percentage lager dan bij bijvoorbeeld een online winkel met kantoorartikelen”, volgens Beckers.

Verder blijkt uit het onderzoek tussen de 20 en 30 procent van de bezoekers komt niet verder dan de eerste pagina. “De meeste bezoekers verlaten een site omdat ze niet snel genoeg kunnen vinden wat ze zoeken”, aldus Beckers.

Volgens een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat in augustus werd gepubliceerd, kopen consumenten vooral online boeken, vakanties en dvd’s via internet.

Bron:
http://www.webwereld.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.