Vacaturesites vaag over hun eigen dienstverlening

Vacaturesites vaag over hun eigen dienstverlening

De Nederlandse vacaturesites geven adverteerders maar matig inzicht in de kwaliteit van hun dienstverlening. Als ze die gegevens al geven, zijn ze onduidelijk en kost het grote moeite om ze boven tafel te krijgen.

Dit blijkt uit een verkennend onderzoek (pdf) onder 88 vacaturesites in opdracht van de Vea vakgroep arbeidsmarktcommunicatie. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Hogeschool Rotterdam.

Aantallen
Alleen een aantal grote vacaturesites kan of wil iets zeggen over bijvoorbeeld het aantal unieke bezoekers, doorcliks naar corporate sites, clikratio van banners en conversieratio?s. Kwalitatieve informatie is echter lastig te achterhalen.

Kwaliteit
De sites concentreren zich volgens de onderzoekers teveel op kwantiteit (aantal cv?s en vacatures) maar besteden onvoldoende aandacht aan de kwaliteit. De effectiviteit en efficiency van de matching moet sterk worden verbeterd en er moet meer inzicht komen in de doelgroepen die de sites bereiken.

Bron:
http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.