Uitgevers somber over internet

Uitgevers somber over internet

Internationale uitgevers zijn somber over de nabije toekomst van online nieuwsmedia, maar zien op de langere termijn mogelijkheden tot overleven.

Dat bleek na afloop van een door het Duitse consultancybureau Interactive Publishing gehouden symposium.

Deelnemers, specialisten van onder meer La Stampa, Le Monde, The Guardian en de Wall Street Journal, erkennen dat door de huidige economische omstandigheden (met weinig adverteerders en lage budgetten) de online activiteiten onder druk staan. Over de midden- en lange termijn effecten waren de sprekers echter positief. Door cross-media strategie?n, een betere focus op specifieke doelgroepen en een grotere begrip voor adverteerders heeft online publishing wel degelijk toekomst, luidde de conclusie. Naast de constatering dat adverteerders de kracht van online branding nog steeds onderschatten, staken de uitgevers ook de hand in eigen boezem: zij zullen meer moeten investeren in nieuwe meetmethoden naar de effecten van online adverteren. Overigens verwachten de uitgevers niet dat straks voor alle online nieuwsmedia betaald zal moeten worden. Er zullen hoe dan ook twee vormen naast elkaar blijven bestaan, aldus de symposiumdeelnemers: die van de betaalde content en die van de gratis content, gefinancierd uit advertentiegelden. ?Adverteerders moeten en zullen, geleidelijk, de kracht van de online media erkennen en daar ook afdoende voor betalen?, aldus de uitgevers.

Bron:
http://www.marketing-online.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.