Tweederde van alle sites draait op Apache

Tweederde van alle sites draait op Apache

Ruim 67 procent van alle websites draaide in januari op Apache-webserver software. Microsoft IIS heeft met 9,6 procent een grote achterstand op de open source concurrent. Dit blijkt uit het maandelijks onderzoek van Netcraft Webserver Survey. Netscape Enterprise is de derde in rij met 3,21 procent van de ruim 46 miljoen gepeilde websites.

Overigens draait bijna de helft (49,3 procent) van alle websites in een .com-domein. Ruim 7 procent valt in een .net- en 5,3 procent in een .org-domein. Opvallen is de derde plaats voor het Duitse domein, .de, met 6,6 procent. Ruim 3 procent van alle websites op internet draait in het .kr-domein van Zuid Korea, aldus een onderzoek van Security Space Web Server Survey.

Bron:
http://www.automatiseringsgids.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.