• Mobile
    wordt gesponsord door

TV-journaal op mobieltje

TV-journaal op mobieltje

Een minibioscoop in je jaszak. Het Britse telecomconcern Vodafone komt als eerste in ons land met de mogelijkheid om videobeelden te bekijken op de mobiele telefoon, waaronder nieuwsuitzendingen van NOS en RTL, fragmenten van nieuwe bioscoopfilms en videoclips.

Klanten kunnen de videobeelden zowel in Nederland als in het buitenland oproepen. Enige vereiste is dat het ontvangende toestel een mediaplayer heeft. Momenteel is dat in Nederland alleen mogelijk met een toestel van Nokia, type 3650. Het telefoonbedrijf verwacht dat er snel meer soorten toestellen aan het aanbod kunnen worden toegevoegd.

Vodafone lanceerde in oktober haar multimediale dienst Vodafone Live. Met zaktelefoons met kleurenschermen konden consumenten onder meer bellen, nieuws ontvangen, e-mailen, tekstberichten verzenden en foto’s maken, verzenden en ontvangen. Bij de videoaanvulling kunnen ook video-opnamen worden gemaakt, maar verzenden is (nog) niet mogelijk.

Een vervolmaking van Vodafone Live ligt in het verschiet. Rond de jaarwisseling moet het UMTS-net van de aanbieder operationeel worden. Dat betekent een verdere verbetering van de beeldkwaliteit.

Bron:
http://nu.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.