Tuangou nieuwste trend op internet?

Tuangou nieuwste trend op internet?

Tuangou nieuwe trend op internet?

Potentiële kopers van specifieke producten verzamelen zich in China op websites zoals 51tuangou.com. In de chatroom maken ze vervolgens een afspraak om met de hele groep tegelijk naar de winkel te gaan en korting af te dwingen. Verkopers van allerlei producten als huishoudelijke apparaten, meubels, eten en zelfs auto’s zijn het doelwit de zogenaamde tuangou, ofwel groepsaankoop aldus Zibb (zie ook SmartMobs).

Zo vonden onlangs achttien autokopers elkaar online. Met deze groep betraden ze de showroom van Chevrolet in Sjanghai en zeiden tegen de manager dat ze 18 Aveo’s wilden kopen, maar dan wel met 10 procent korting op de vermelde prijs. Na zes uur onderhandelen kwamen de partijen een korting van 9 procent overeen. Dealer Yang Feng zegt dat groepsaankopen niet gewoon zijn in China. ‘Maar als er in één keer meer dan tien kopers samen binnenkomen, kunnen we ze een lagere prijs bieden dan aan particulieren.’

Een ontwikkeling die we eind jaren 90 ook hebben gezien maar waar we de laatste jaren eigenlijk niets meer van hebben gehoord of heb ik dat gemist?


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Misschien niet geheel vergelijkbaar en op een kleinere schaal, maar er is ook het briljante inkoopacties.net: http://inkoopacties.net/oz

  geplaatst op
 • Teoavllig vandaag een stuk in het Dagblad van het Noorden over http://www.yabe.nl.

  geplaatst op
 • soortgelijke initiatieven zag je een paar jaar terug veel op diverse fora inderdaad (zoals geheugen op tweakers.net)

  kan aan mij liggen, maar de laatste tijd minder gezien inderdaad....

  geplaatst op
 • gaat zaterdag de lucht in ;)

  geplaatst op
 • Deze combinatie tussen united consuming & flashmobs vraagt om een nieuwe naam: Flash Shops. Iemand zin om een case uit te werken?

  geplaatst op
 • De kracht van het Chinese concept zit 'm waarschijnlijk in het met z'n allen tegelijk in de showroom / winkel verschijnen. Een groepje echte mensen imponeert immers behoorlijk veel meer dan een lijstje namen op het internet.

  geplaatst op
 • Het is verdwenen van fora omdat die niet de verantwoordelijkheden willen hebben en niet verbonden willen zijn aan de acties. Er zitten namelijk ook mensen tussen met minder goede bedoelingen. Aangezien alles vooruit betaald werd aan de organisator is het voor diegene erg simpel om er daarna tussenuit te knijpen met het geld.

  De eerder genoemde site: http://inkoopacties.net is inderdaad de site die nu door vele deelnemers van fora (vooral technische) gebruikt wordt om dit soort acties te organiseren.

  geplaatst op
 • http://www.tuangou.es

  geplaatst op
 • Is nix nieuws aan. Bestaan hier al gedurende lange tijd verschillende groepen voor:
  Samenkopen
  Inkoopacties
  Yabe
  Lotverkopen
  Shoppingclub

  geplaatst op
 • En deze:
  PingelPartner.nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.