• Mobile
  wordt gesponsord door

Toeters of gewoon bellen?

Toeters of gewoon bellen?
, Reddion
@alexstil

Mobiele telefoon zijn om mee te bellen en meer niet. Dat blijkt uit een onderzoek van NetPanel in opdracht van eYe. Mobiele telefoons krijgen steeds meer functies en zijn tegenwoordig te gebruiken om mee te bellen, sms’en, mailen, internetten, het beheren van agenda’s en het verstrekken van digitale diensten. Uit het onderzoek is echter naar voren gekomen dat de consument hier helemaal geen behoefte aan heeft. Wat de aanbieders van mobiele telefoons betreft, groeien de toestellen echter steeds verder uit tot personal digital assistants (pda’s).

Allerlei functies die nooit gebruikt worden, staan met 45% van de klachten op de eerste plaats van de ergernissen aan mobiele telefoons. Met name ouderen storen zich hier aan. Ook ingewikkelde menu’s (28%) en irritante beldeuntjes (28%) scoren hoog op de ergernissenlijst. Aan de andere kant houdt 49% van alle mannen de ontwikkelingen op het gebied van de mobiele telefoon met een scherp oog in de gaten en probeert 40% graag alle nieuwe mogelijkheden van mobiele toestellen uit. Een nieuwe functionaliteit is echter slechts in 14% van de gevallen de reden tot de aanschaf van een nieuw toestel.

Bron:
http://www.eyesite.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Ik heb nog een héél oude, zo een kpn-prepaid dingetje. Kun je alléén maar mee bellen en gebeld worden, een écht museumstuk dus en hij doet het ook nog!

  Never change a winning team :)

  geplaatst op
 • Ja, ik heb voor noodgevallen ook nog de oude, vertrouwde Hi pocketline Swing van kpn, onverwoestbaar. Mijn oma heeft er ook een, want de knoppen en de letters zijn lekker groot, de ontvangst is door de uitschuifbare antenne ook echt véél betre dan die nieuwe toestellen.

  Zelf nu een siemens C45. Ook alweer drie jaar oud maar ik stoor me inderdaad enorm aan al die functies die je niet nodig hebt, zoals je telefoonlijstje in groepen opdelen (alsof ik niet weet tot welke groep de mensen behoren die ik in mijn telefoon heb zitten); zinloze spelletjes zoals dozen schuiven en ballonnen schieten.

  Internetten, ook zoiets stoms op je telefoon met zo'n klein scherm. Doe dan gewoon een pda waar je mee kunt bellen en sms-en of zorg voor een modieuze zonnebril-met-display zodat internetten met je telefoon wel een fijne ervaring wordt.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.