Toerisme ??n van de belangrijkste exportmarkten in de wereld

Toerisme ??n van de belangrijkste exportmarkten in de wereld

Toerisme is voor 83% van de landen in de wereld ??n van de topvijf exportmarkten. De toerismesector is goed voor 35% van de uitvoer van diensten over de hele wereld en voor 8% van de uitvoer van goederen. Ondanks economische teruggang en de gevolgen van 11 september 2001 is de groei van het toerisme niet te stuiten.

Over een jaar of twintig is het aantal toeristen in de wereld volgens de VN-organisatie World Toursim Organisation meer dan verdubbeld tot ruim 1,5 miljard. Wereldwijd genereert de toerisme-industrie jaarlijks 4000 miljard euro aan omzet en biedt werk aan 200 miljoen personen, ofwel 8% van de totale werkgelegenheid in de wereld. Er valt in deze sector dus nog genoeg te ondernemen.

Kansen voor Nederland
Nederland, met name door de internationale publiekstrekker Amsterdam, verdient zo’n 7 miljard euro aan inkomend toerisme. Daarnaast zijn Nederlandse bedrijven uit de meest uiteenlopende branches actief in de toerisme-industrie in het buitenland. Kansen in deze markt liggen in de gebieden waar toerisme in opkomst is, zoals Oost-Europa, Azi?, Latijns-Amerika en Afrika, maar voor toeleveringsbedrijven ook in de bestaande toeristische gebieden.

Meer informatie:
http://www.evd.nl/toerisme/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.