The Business of blogging

The Business of blogging
, ING Groep
@evr

Blogging is in en wat in is wordt altijd gevonden door marketeers en adverteerders, zo ook weblogs.  Zes maanden geleden plaatste BlogAds bij 20 blogs nog advertenties voor 10 klanten inmiddels is dit uitgegroeid tot 100 blogs for 20 adverteerders waaronder Walt Disney. Bloggers proberen nu inkomsten te verwerven uit hun inspanningen. 10.000 dollar per maand is daarbij mogelijk, volgens het artikel in businessweek.

Inkomsten worden op diverse manieren verkregen. Google Adsense natuurlijk maar ook netwerkcontructies komen voor. American Lawyer Media (ALM) introduceerde in november een blogging netwerk. Men linkt naar onafhankelijke blogs over het juridische vak. Deze blogs nemen advertenties op van ALM en ontvangen hiervoor een vergoeding voor hun inspanningen en hosting. Blogging is business aan het worden, volgens mij een teken van volwassenheid.

Welke blog (naast marketingfacts.nl natuurlijk) heeft in Nederland volgens jullie de potentie uit te groeien tot een onafhankelijk blog, volledig kostendekkend op basis van advertentieinkomsten met eventueel nog een vergoeding voor de blogger(s)?


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Absoluut een interessant artikel in BusinessWeek! Ik had daarom gisteren ook een kort berichtje hierover geplaatst ;-)

    Marketingfacts zal op basis van alleen advertentie-inkomsten (die we nu niet hebben, maar stel), nooit kostendekkend kunnen zijn.

    Frackers heeft inmiddels wel een eerste weblog kostendekkend en is inmiddels aan het werk voor een volgende (auto weblog?). Las toevallig vanmorgen een update over zijn activiteiten.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.