The Floor is Yours: pak je ‘5 minutes of fame’ tijdens Online Tuesday #57!

11 november 2015, 11:30

The Floor is Yours! Het klinkt als een foute reclameslogan voor Carpetland. Maar als je een beetje bekend bent met Online Tuesday, weet je dat het leuker is dan dat. Het is de decembereditie waarin we startuppers, founders, ceo’s van eenmanszaken en iedereen met een fixie en een ‘tall, non-fat, decaf soy latte‘ (mét ‘caramel drizzle‘ natuurlijk) in z’n hand de ruimte bieden hun ideeën te toetsen bij ons kritische publiek en nog kritischer jury. Durf jij die uitdaging aan?

Pitch ons je pitch

Op dinsdag 8 december a.s. krijgen 10 mensen de mogelijkheid de zaal te overrompelen met hun product, dienst, startup, app of disruptieve business. Maar niet alleen de aanwezige toeschouwers krijgen de kans je te beoordelen en een prijs toe te kennen. Ook is er – net als vorig jaar – een jury van professionals met grote ervaring in startups. Zij zullen de pitch beoordelen, kritische vragen stellen en eigen winnaar kiezen.

Nou zijn er elk jaar veel partijen die graag die 5 minuten aandacht willen van een zaal vol met online professinoals. Een stuk meer dan de 12 waarvoor tijd is. Daarom maken wij als bestuur van Online Tuesday een voorselectie. Je zult dus je pitch moeten ‘verkopen’ aan ons: pitch ons je pitch!

Die pre-pitch werkt als volgt:

  • je stuurt ons het idee van je pitch in maximaal een halve A4 tekst* (kortom: een management summary van je pitch, beeldmateriaal niet meegerekend), waarin je vertelt;
  • wat je wilt pitchen;
  • waarom dat interessant is voor het publiek van Online Tuesday (een mooie mix tussen creatieven en marketeers met een passie voor online marketing);
  • waarom jij op het podium móet staan.

Als je inzending niet voldoet aan dit format, maak je het ons moeilijker en daarmee jezelf (al wordt creativiteit natuurlijk stiekem best gewaardeerd…).

Heb je je verhaal eenmaal op je beeldscherm staan, stuur het dan uiterlijk dinsdag 24 november 23.59 uur naar info@onlinetuesday.nl o.v.v. “Inzending pitch voor The Floor is Yours”.

Selectie

Uit alle inzendingen zal het bestuur van Online Tuesday een selectie maken. Deze selectie wordt bekendgemaakt op dinsdag 1 december (rond 12.00 uur ’s middags). Over de uitslag kan worden gecorrespondeerd, alleen niet met ons.

Let op

Voordat je je pitch instuurt, nog even dit:

  • Het is geen probleem als je eerder hebt deelgenomen aan The Floor is Yours, mits je dat doet met een ander verhaal dan de vorige keer.
  • Je houdt er rekening mee dat je op 8 december a.s. tussen 19.30 en 21.30 uur beschikbaar bent om in Amsterdam je pitch te geven, voor het geval je geselecteerd wordt.
  • Je krijgt letterlijk maximaal 5 minuten voor je presentatie, dus zorg dat je je verhaal in dat tijdsbestek goed uit de verf kunt laten komen.

En nog even de doorloop op een rijtje:

  • Deadline inzending pre-pitch: dinsdag 24 november a.s. om 23.59 uur.
  • Bekendmaking 12 gelukkigen die mogen presenteren: dinsdag 1 december rond 12.00 ’s middags.
  • Online Tuesday #57 ‘The Floor is Yours: dinsdag 8 december van 19.30u tot ca. 21.30 (met aansluitend een borrel).

Partners en sponsoren

Online Tuesday is het maandelijkse event over online marketing dat wordt georganiseerd door Marketingfacts, Traffic4U, NEWPEOPLE, DQ&A Media Group en PostNL.

Online Tuesday wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren Nextail, Exponential, MeasureWorks en Massarius. De videoregistratie en livestream worden verzorgd door Voormedia.

Bram Koster
Senior consultant bij Evolve

Ik werk als consultant bij Evolve, een bureau dat is gespecialiseerd in het verbeteren van de interne communicatie en interne processen met behulp van interne sociale media. Was voorheen hoofdredacteur bij Marketingfacts en betrokken bij o.a. Online Tuesday en NIMA.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!