Televisiecampagne: c’est passé, handen hoog voor de (combi met) preroll

17 oktober 2009, 05:42

Hoor je hem ook, die diepe zucht na het lezen van deze kop? Weer zo’n blog die ‘iets’ deaud verklaard. Maar in dit geval komt de boodschap van een heel opmerkelijke bron: Ster, stichting etherreclame. Samen met Microsoft Advertising, Mindshare en MetrixLab onderzocht Ster of “het inzetten van een pre-roll naast televisie [..] van toegevoegde [is] waarde op het communicatie-effect.”

Spontane merkbekendheid

Waar kwamen ze op uit? Spontane merkbekendheid is 0% bij alleen televisiecampagne, en 0% bij online video met preroll. Tezamen is er wel een significant effect: 5% spontane merkbekenheid. Koren op de molen van Microsoft, na Youtube met MSN Video het grootste video- (en dus preroll)-kanaal. Het volledige artikel op Marketingfacts staat hier, beneden video-interview met met Swantje Brennecke (rechts, partner businessplanning Mindshare) en Rachael Parratt (hoofd marketing Microsoft Advertising). Zónder preroll. Helaas.

Effect combinatie televisie en online video sterker from Remco Janssen on Vimeo (op Flip, met dank aan een opdrachtgever, CNV)

Remco Janssen is de founder van Silicon Canals: een nieuwsplatform voor, door en over startups, scale-ups en technologie in Europa.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Tjeerd

  Tjee, wat een open deur.

  10 jaar geleden was dit nieuws geweest.


  18 oktober 2009 om 09:28
  remcojanssencom

  Open deur wellicht, maar een dermate grondig onderzoek is er bij mijn weten niet eerder geweest. Een aantal grote accounthouders was aanwezig (ik noem een bepaald gokbedrijf van de staat der Nederlanden…) en liet enthousiasme blijken.

  De overlayplayer (zowel geintegreerd als ernaast) heeft wat mij betreft de toekomst. Zie bedrijven als Viddix.com, ik ken de eigenaar @baswillems, ’t is mooi spul hoor. Ga het zelf ook gebruiken voor preso en vlogs! (Adverteren, iemand;-)?


  18 oktober 2009 om 14:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!