Telegraaf gaat koppen snellen

Telegraaf gaat koppen snellen
, Saristos
@saristos

Benieuwd wat de Telegraaf hiermee bedoeld?

De Telegraaf promoot vandaag het gebruik van RSS om actueel op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Onder de noemer Koppensneller, ik heb daar persoonlijk toch een andere associatie mee ;-), lanceert de Telegraaf haar eigen branded rss-reader. De discussie hebben we hier al eens eerder gevoerd: moet je als organisatie een eigen branded rss reader ontwikkelen?

Ik denk, gegeven het bereik van de Telegraaf, dat dit eigenlijk helemaal niet zo’n slechte zet is. Ten eerste bedient de Telegraaf op korte termijn hiermee een groot aantal lezers die op dit moment geen flauw idee hebben wat rss inhoudt en wat voor software je hiervoor nodig hebt. M.a.w. het onder de aandacht brengen van een nieuwe functionaliteit in een eigen vertrouwd jasje, lijkt mij een prima zet.

Een ander punt is uiteraard, is de rss-lezer van de Telegraaf ook open, m.a.w. laat hij ook toe rss-feeds van andere sites toe. Mijn eerste indruk, ik heb hem nog niet geinstalleerd, is dus van niet. Da’s jammer, maar wellicht voegt de Telegraaf dit punt in een later moment nog toe.

Het valt mij op dat de Telegraaf vrij actief is de laatste stijd. Zo is het plaatsen van reacties op nieuwsitems recent toegevoegd, worden lezers opgeroepen foto’s in te sturen en wordt frequent een poll georganiseerd.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Ik dacht dat de Telegraaf die koppensneller al een tijdje had maar het staat vandaag inderdaad wel heel prominent op de homepage.

  Terwijl de grote doorbraak van RSS wacht op Microsoft IE7, komen er toch met enige regelmatig nieuwe RSS-applicaties voorbij. Zo kwam deze week ook MSN met RSS shopping-feeds en Hypotheekrente.net met Actuele hypotheekrente per RSS.

  geplaatst op
 • Heb 'm ff getest, maar andere feeds neemt hij niet tot zich. Snel weer gedeïnstalleerd dus.
  De Telegraaf moet ik, ondanks dat ik het een k*tkrant vind, wel complimenteren. Ze proberen daar tenminste in te springen op nieuwe ontwikkelingen op webgebied.

  geplaatst op
 • Vergelijkbaar dus met het iniatief van het Algemeen Dagblad destijds!?

  geplaatst op
 • Vergelijkbaar, in ieder geval, met de newsalerts van Voetbal International, Ajax, de Volkskrant en Webwereld. Net als de Telegraaf-koppensneller uit de hoge hoed van Oberon (van onze eigen MF-blogger Richard Osinga).

  geplaatst op
 • Grootste nadeel: je kunt hem niet uitzetten als hij eenmaal draait.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.