Talpa heeft een voetbalkanaal

4 november 2006, 12:26

De publieke omroep startte recent een digitaal offensief met de introductie van 17 themakanalen die middels een samenwerking met de Vecai, de vereniging voor kabelexploitanten, over het kabellandschap in Nederland gedistribueerd zullen worden. Een indicatie dat het uitgeven van selectieve digitale content op doorbreken staat, althans aan de aanbod kant. De consument loopt nog niet echt warm. In veel gevallen gaat het om een uitbreiding van bestaande internet activiteiten soms zijn het op zich zelf staande themakanalen met een uitgesproken karakter.

In dit kader ook de toenemende belangstelling van contentsyndicaten en uitgeverijen voor iptv omdat deze techniek relatief goedkoop en eenvoudig aangewend kan worden om content georganiseerd op de beeldbuis in de huiskamer te krijgen. Tot nu toe was men afhankelijk van bestaande adsl providers maar sinds kort zijn er ook partijen die operator onafhankelijke diensten aanbieden. Daarover binnenkort meer.

Voor bezitters van een Windows Media Center is het echter nu al mogelijk om veel van het internet afkomstige televisiecontent af te spelen. Ook Talpa biedt bezitters van een Windows Media Center via de website vrijwel alle programma’s aan waarvan zij de rechten hebben waaronder behoorlijk wat nationaal en internationaal voetbal. De aanwezige voetbalcontent op het portal kan inmiddels gemakkelijk de concurrentie aan met Chellomedia’s Sport1 en is inmiddels stiekem het voetbalkanaal geworden waar John de Mol met zoveel belangstelling naar uitkeek.

De kwaliteit van de beelden is ronduit goed te noemen en ook op druk bezochte momenten weert de webserver van Talpa zich kranig. Het is nog maar een kleine move van webtv naar iptv maar in het geval van het vaderlands topvoetbal belemmerd het Eredivisie contract met Tele2 voor dit domein nog anderhalf seizoen de doorgang. Maar voor alle andere voetbalbeelden is Talpa nu al iptv ready. Wordt absoluut binnenkort vervolgt.

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!