Steeds meer kranten met RSS

Steeds meer kranten met RSS

Webfeeds (RSS) hebben een groot effect op het bezoek aan nieuwssites. Kranten weten dat als geen ander en steeds meer titels kiezen dan ook voor RSS.

image

Op The Media Drop is een overzicht gepubliceerd van alle Amerikaanse kranten met webfeed. Op dit moment zijn er al zo’n 140 verzameld. Ook in Nederland wordt zo’n overzicht bijgehouden, op de site van Scrapedfeeds.com

Via: The RSS Weblog en Micro Persuasion


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Zijn er al statistieken bekend over de tekst in de titel en de doorklik? Porno doet het natuurlijk goed. Een en hetzelfde nieuws is met verschillende titels te beschrijven.

  geplaatst op
 • Jan: niet dat ik weet. Wel heeft Anders Floor hier eerder wat over de soorten titels geschreven. En kennen we natuurlijk allemaal de adviezen van Jakob Nielsen uit 1998 ;-)

  Het lijkt me duidelijk tijd voor nieuw onderzoek!

  geplaatst op
 • Ik kende zelfs het stuk van Jakob Nielsen niet. Dank daarvoor.

  geplaatst op
 • Ik moet toegeven, in die tijd was ik ook nog met heel andere dingen bezig ;-). Ik liep toevallig tegen het verhaal aan.

  Graag gedaan!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.