Speurders gaat betalen voor advertenties

Speurders gaat betalen voor advertenties

V&A: Speurders start een affiliate programma waarin sites die Speurders aan advertenties helpen, per advertentie worden uitbetaald. De sites krijgen 2,50 euro per gratis geplaatste advertentie. In Nederland werd al tot 24 cent per klik uitgekeerd (Speurders, 2dehands, Snuffelsnel), per account (Ebay, 5 euro) en nu dus ook per geplaatste gratis advertentie.


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • zo.. 2,50 voor een GRATIS advertentie? :?

  geplaatst op
 • Neem aan dat ze bij Speurders goed hebben nagedacht over dit affiliateprogramma en dat de onderbouwende business case een positieve ROI liet zien. Maarten?

  geplaatst op
 • En de grote vraag: wat gaat Marktplaats doen? Sinds de overname door eBay heb ik her en der al campagnes langs zien komen (o.a. CPC).

  geplaatst op
 • 2,50 per advertentie, klinkt wel erg veel. Bij nader inzien echter:

  -> Het contract met Qoop, waar naar schatting de helft van de advertenties vandaan komt, zal Speurders toch ook de nodige centen kosten.

  -> Er zal wel iets bij zitten dat er pas wordt uitbetaald wanneer minimaal 25 of 50 euro is behaald. Dat leidt er vermoedelijk toe dat een fors deel van de advertenties uiteindelijk niet betaald zal hoeven worden.

  -> Denk eens aan alle aandacht die Speurders zal krijgen op tal van consumentensites. Een gewone banner kost GS toch ook al snel 10-15 euro CPM.

  -> Hoe populairder Speurders, hoe meer ze binnen zullen krijgen aan extra inkomsten.

  Ben inderdaad benieuwd hoe Marktplaats reageert. Speurders is hard bezig om ze links en rechts in aan het halen. Bij de aankondiging van Speurders schreef ik al op Emerce dat het een schande zou zijn als ze Marktplaats niet in zouden weten te halen, omdat aan die laatste van alles mankeert. Het verbaast me dan ook enorm dat Marktplaats, ondanks de ruim 80 programmeurs die ze beweren in dienst te hebben, nog steeds een halfbakken produkt is dat aan alle kanten tekortschiet. Ik begrijp niet dat ze daar nog steeds niks aan verbeterd hebben. Als eBay niet snel iets uit de hoge hoed weten te toveren, zal die 225 miljoen euri hele dure misser blijken.

  geplaatst op
 • Bij eBay hoeft voor die 5 euro niets eens iets gekocht of verkocht te worden dus dat blijft toch mijn favoriet.

  geplaatst op
 • Ik vind 2,50 euro per advertentie ook nog wel meevallen, zeker gezien het feit dat Speurders.nl ook radio en tv-commercials hebben. Ben benieuwd wat dat omgerekend per bezoekers/advertentie kost.

  geplaatst op
 • LS,

  Dank voor jullie vertrouwen in Speurders.nl. Om wat vragen te beantwoorden;

  @Anders: Er zit geen ondergrens aan het aantal advertenties.
  Wel kijken we uiteraard naar fraude/misbruik, maar de ervaring is tot nu toe dat Affiliates dit zelf ook inzien.

  @Kasper Grote voordeel van advertentiesites is dat je geen moeilijke inschrijfprocedure hoeft te doorlopen, en gewoon kunt doen waarvoor je bent gekomen. Maar ieder zijn voorkeur.

  Wat betreft die bezetting, MP heeft 15 programmeurs, 4 marketing (2 vacatures) en 60 parttime advertentie 'controleurs'. Dit zal wel veranderen gezien de ombouw naar het ebay- platform.

  geplaatst op
 • Ik moet inderdaad toegeven dat het aantal geplaatste advertenties na een promotionele mailing me enorm, positief, verraste.

  geplaatst op
 • Advertentiesite Speurders.nl gaat websitebeheerders per met ingang van 1 juni dubbel betalen voor het aanbrengen van nieuwe bezoekers en klanten.

  In de slag om de Websitebeheerders gaat Speurders via hun partnerprogramma bij www.affiliates.nl tot vijftien euro betalen voor het doorverwijzen van nieuwe adverteerders.

  Speurders.nl die zich afficheert met de 'the next generation vraag- en aanbodsite' en volgens onderzoeksbureau Multiscope de 3e best bezochte website van Nederland is, pareert met deze zet de actie van concurrent Marktplaats.nl.

  Met hun partnerprogramma bij Affiliates.nl veroverde Speurders op korte termijn veel marktaandeel op Marktplaats.nl en eBay.

  Belangstellenden voor het programma van Speurders.nl dienen zich in te schrijven op de site van Affiliates.nl.

  geplaatst op
 • "Met hun partnerprogramma bij Affiliates.nl veroverde Speurders op korte termijn veel marktaandeel op Marktplaats.nl en eBay."

  Met hun partnerprogramma? Is dit niet een beetje de wens die de vader is van de gedachte? Als het zo werkelijk succesvol was zou Speurders.nl niet dubbel gaan betalen, lijkt me. Ik ben nog nergens een Speurders affiliate-banner tegengekomen en lees en hoor er ook niks over sinds de aankondiging her en der dat het gelanceerd werd.

  Heb je wellicht cijfers over het aantal advertenties dat is geplaatst via dit partnerprogramma?

  geplaatst op
 • I should concede that the number of commercials puts after a special mailing amazed me tremendously, emphatically.

  Regards,
  Engine Rebuild Kits

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.