Sony lanceert browser voor PSP

26 juli 2005, 03:45

Sony introduceert in september de PSP in Europa en daarmee krijgen we naast een fraaie mogelijkheid te gamen ook de mogelijkheid om te surfen. De PSP had reeds standaard een wireless internet connectie voor het spel Wireout:pure. In maart van dit jaar werd bekend dat deze connectie ook gebruikt kon worden voor het surfen op internet. Engadget hield vervolgens een Sony PSP vs Nintendo DS hack contest die deze mogelijkheid opnieuw onder de aandacht bracht.

Van hack naar offici?le browser.

Een firmware-update die eind juli ter beschikking komt, installeert nu standaard een browser op de PSP en biedt tevens de mogelijkheid via een Portable TV netwerk korte films te downloaden naar de PSP. Aangezien de hack om te kunnen surfen op de PSP een vrij populair item was bij de PSP-bezitters, zou je bijna vermoeden dat Sony met opzet voortijdig de deur op een kier heeft gezet om een hack mogelijk te maken.

Sinds mei heb ik een PSP geimporteerd vanuit Hong Kong en ik kan je zeggen dat surfen geen pretje is, aangezien een toetsenbord ontbreekt. Hopelijk zitten er in de firmware-update ook wat softwarematige handigheidjes om dit probleem te verlichten.

Vanaf 1 september is de PSP in Europa verkrijgbaar. Zaterdag 13 augustus om 20.00 uur heeft Talpa de Europeese primeur met een PSP commercial van 60 seconden.

Bron: Emerce

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Jim

  Ik denk niet dat ik de mogelijkheid om “backups” en emulators te kunnen gebruiken opgeef voor deze update.


  26 juli 2005 om 05:29
  Bob cornelisse

  Er is al een browser voor de psp die zit er in die komt niet uit want die zit in de psp.


  13 augustus 2005 om 17:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!