Sony lanceert browser voor PSP

Sony lanceert browser voor PSP

Sony introduceert in september de PSP in Europa en daarmee krijgen we naast een fraaie mogelijkheid te gamen ook de mogelijkheid om te surfen. De PSP had reeds standaard een wireless internet connectie voor het spel Wireout:pure. In maart van dit jaar werd bekend dat deze connectie ook gebruikt kon worden voor het surfen op internet. Engadget hield vervolgens een Sony PSP vs Nintendo DS hack contest die deze mogelijkheid opnieuw onder de aandacht bracht.

Van hack naar offici?le browser.
Een firmware-update die eind juli ter beschikking komt, installeert nu standaard een browser op de PSP en biedt tevens de mogelijkheid via een Portable TV netwerk korte films te downloaden naar de PSP. Aangezien de hack om te kunnen surfen op de PSP een vrij populair item was bij de PSP-bezitters, zou je bijna vermoeden dat Sony met opzet voortijdig de deur op een kier heeft gezet om een hack mogelijk te maken.

Sinds mei heb ik een PSP geimporteerd vanuit Hong Kong en ik kan je zeggen dat surfen geen pretje is, aangezien een toetsenbord ontbreekt. Hopelijk zitten er in de firmware-update ook wat softwarematige handigheidjes om dit probleem te verlichten.

Vanaf 1 september is de PSP in Europa verkrijgbaar. Zaterdag 13 augustus om 20.00 uur heeft Talpa de Europeese primeur met een PSP commercial van 60 seconden.

Bron: Emerce


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Ik denk niet dat ik de mogelijkheid om "backups" en emulators te kunnen gebruiken opgeef voor deze update.

    geplaatst op
  • Er is al een browser voor de psp die zit er in die komt niet uit want die zit in de psp.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.