Snelle shake out wervingssites

Snelle shake out wervingssites
,

Jobtrack, Monsterboard en NationaleVacaturebank hebben zich definitief gevestigd als de topdrie van de online wervingssites. Dit blijkt uit het halfjaarlijkse Heliview-onderzoek naar vacaturesites in Nederland.

Werkgevers hebben na een experimenteerfase inmiddels over het algemeen een duidelijke online wervingsstrategie. Hierdoor zal de shake out in wervingssites versneld plaatsvinden, concludeert het bureau. Er is een kopgroep ontstaan van vacaturesites die door werkgevers bij voorkeur worden ingezet.

Jobtrack, Monsterboard en NationaleVacaturebank hebben hun reeds eerder ingezette voorsprong geconsolideerd. Manager Marc Teuwsen van Jobtrack.nl meent dat met de volwassenwording van online werving de tijd is aangebroken dat de sector gezamenlijk afspraken maakt over standaards, kwaliteit en bereiks-metingen. ?Nu is het zo dat er geen standaard meetmethode gebruikt wordt, waardoor in elk artikel wel een andere top-10 verschijnt. Voor de werkgevers niet te controleren en daardoor voor de hele sector een slechte zaak?, zo meent Teuwsen.

Heliview onderzocht de vacaturesites op onder andere aantrekkelijkheid voor kandidaten, het aanbod van diensten, de bekendheid onder kandidaten en de algemene indruk. Jobtrack komt als beste naar voren, gevolgd door Nationale Vacaturebank, Intermediair en Monsterboard. Gevraagd naar de sites die zij het komende jaar willen inzetten antwoorden werkgevers met Werk.nl, Monsterboard, Jobtrack en Nationale Vacaturebank.

Twee maal per jaar onderzoekt bureau Heliview de bekendheid en prestaties van vacaturesites. Komende week worden de uitkomsten bekend gemaakt van de jongste survey, die in september heeft plaatsgevonden.

(Bron: Adformatie)


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.