Smulweb weer online

Smulweb weer online

Smulweb, een website met 250.000 recepten en besprekingen van 20.000 Nederlandse restaurants, is sinds gistermiddag weer online. Zoals eerder vermeld is de site overgenomen door De Internet Pleinen in Baarn.

De receptensite is twee weken uit de lucht geweest omdat eigenaar Marketing Plaza failliet was gegaan. Het faillisement was aangevraagd door het personeel dat al enkele maanden geen salaris meer had ontvangen.

Met Smulweb.nl gingen ook de community’s Wereld.nl, Vrouwzijn.nl, Sportweb.nl en Reisweb.nl uit de lucht. Ook deze zijn sinds gistermiddag weer bereikbaar.

Het verdwijnen van die sites leidde tot grote beroering onder de vrijwilligers die recepten en andere informatie hadden ingestuurd. Zij waren bang dat hun priv?-gegevens in verkeerde handen zouden komen.

Directeur Henk Jansen van De Internet Pleinen zei gisteren na de overname dat hij die gegevens ‘zal koesteren’ en ook dat ze nooit in gevaar zijn geweest. Alle servers en de inhoud van de websites zijn in stand gebleven. Alleen waren ze afgesloten van het internet.

Jansen: “De toekomst van Smulweb en Vrouwzijn is nu veilig gesteld.”.

Jansen zegt ambitieuze plannen te hebben met de sites. Zo zal de techniek achter de sites, waar nogal eens storingen in voorkwamen, worden verbeterd. De recepten blijven voor iedereen beschikbaar. Jansen: “We doen er alles aan om de toegankelijkheid te vergroten. Deze online verzameling recepten en recensies is uniek in de wereld. Daarom willen we haar voor een zo groot mogelijk publiek bereikbaar maken.”

De nieuwe eigenaar van Smulweb en de andere community’s zegt er alles aan te zullen doen om het vertrouwen van de leden te herwinnen.

Bron:
http://www.ad.nl/

Voorgaande artikelen:
Marketingplaza failliet!?
Smulweb heeft nieuwe eigenaar


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.