Smartsite is belangrijkste concurrent cms-leveranciers

24 april 2004, 17:48

De Nederlandse leverancier van contentmanagementsystemen (cms) Smartsite wordt door andere cms-leveranciers gezien als grootste concurrent. Dat blijkt uit de jaarlijkse inventarisatie van cms-leveranciers door Itcommercie. Opvallende afwezige in de lijst van Itcommercie is Phoundry van Web Power.

Met 94 punten werd Smartsite het meest genoemd als concurrent. Op de tweede plaats staat met 87 punten het eveneens Nederlandse Tridion. Op ruime afstand volgt Microsoft met 50 punten. Opvallend is dat de concurrentielijst dit jaar opnieuw wordt gedomineerd door Nederlandse bedrijven. De snelste stijgers zijn bijna allemaal Nederlands. Alleen Mediasurface, dat van de negende plaats opklom tot de vierde plaats, is Engels. In de top-10 staan drie bedrijven die vorig jaar niet of nauwelijks werden genoemd, te weten Green Valley (5), Remotion (6) en GX creative online development (8). Voor de inventarisatie zijn 79 cms-oplossingen aan een kritische blik onderworpen. Daarbij kwam een aantal opvallende tekortkomingen aan het licht. Zo genereert 52% van de systemen niet automatisch samenvattingen en wordt door 35% ook geen trefwoorden gegenereerd. Wat betreft techniek is bij 78% de broncode niet vrij beschikbaar en is bij 42% webanalyse niet mogelijk.

Bron:

IT Commercie

Via:

http://nu.nl/

Zie ook:

http://www.opensourcecms.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!