Slaven Mandic van online uitgever Wayne Parker Kent: “Binnen drie jaar naar 500 man”

7 april 2015, 14:00

Slaven Mandic is ‘de grote baas’ bij uitgeverij Wayne Parker Kent (WPK) en ‘online bladenkoning.’

De van oorsprong Servische Mandic is naar eigen zeggen heel erg online. “Ik ben altijd verbonden.” Zijn uitgeverij heeft inmiddels dertien titels, waaronder Froot, Manners en Beautify. “We missen ook nog wel onderwerpen, ik zou bijvoorbeeld graag iets willen met yoga en mindfullness”, zegt hij. Mandic kijkt bij zijn uitgaves naar de doelgroep en adverteermogelijkheden. “Sales is een grote uitdaging voor ons. We hebben nu een afdeling opgezet met negen man, we wilden het gelijk groot aanpakken.”

Groei

WPK groeide in een paar jaar naar 60 personeelsleden. Mandic denkt bovendien 500 werknemers te hebben over drie jaar.

De oprichter kijkt daarbij ook over de grens. “Naar niet Engelssprekende landen, want de Engelstalige markt is al erg druk. Landen als Turkije en China met een jonge doelgroep.”

Bereik

Mandic hecht aan de aantallen views en sociaal bereik van zijn websites, maar “het is belangrijker wat dat doet met een merk. Ik moet kunnen aantonen dat mensen meer zijn gaan houden van een merk.” Gesponsorde artikelen hebben volgens de ondernemer daarbij het voordeel dat de lezer er zelf voor kiest om het stuk te lezen. “Er staat geen banner in je gezicht, je leest het stuk omdat het jou interesseert.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!