SIDN verloot numerieke domeinnamen

SIDN verloot numerieke domeinnamen

{title}De problematisch verlopen landrush van numerieke .nl domeinnamen heeft de afgelopen maanden veel stof doen opwaaien in de industrie. Gedurende deze landrush op 28 en 29 februari kon het merendeel van de betere numerieke domeinen (denk aan 007.nl etc) namelijk door twee registrars worden vastgelegd. Van de 500 deelnemende registrars hadden deze twee registrars een enorme capaciteit ingezet wat de aanvragen van de overige registrars uiteindelijk deels onmogelijk maakte. De verdeling van de namen heeft tot zoveel beroering geleid dat de SP er zelfs kamervragen over heeft gesteld en in één adem door pleitte voor het onder toezicht brengen van de SIDN bij Vadertje Staat (...).

Inmiddels zijn we een kleine twee maanden, een aantal enquetes en een discussiemiddag verder en heeft SIDN deze week aangekondigd hoe de teruggevorderde domeinnamen zullen worden heruitgegeven onder de aanvragers gedurende de landrush.

“Van vrijdag 11 tot en met maandag 21 april konden de deelnemers aan de landrush voor numerieke domeinnamen via een online enquête stemmen over de methode waarop de herverdeling van de teruggekomen numerieke domeinnamen zal plaatsvinden.”

In totaal zijn er 136 stemmen uitgebracht, met de volgende verdeling als resultaat:

94 (69%) stemmen voor loting
16 (12%) stemmen voor toekenning aan de opvolgende
24 (18%) stemmen voor landrush
2 (1%)  stemmen voor veiling

Deze uitkomst komt overeen met onze voorkeur en die van vrijwel alle deelnemers aan de evaluatiebijeenkomst van 31 maart jongstleden. Op basis hiervan zullen de 3.944 teruggeven numerieke domeinnamen verloot worden onder de deelnemers die tijdens de landrush een aanvraag hebben ingediend voor deze domeinnamen. De complete lijst van 3.944 numerieke domeinnamen vind je in dit bestand (pdf).

Verder lezen:

Vanaf 28 februari registratie numerieke .nl domeinnamen
Terugblik op de landrush
Update 1 landrush numerieke domeinen
Update 2 landrush numerieke domeinen
Onderzoek SIDN naar landrush numerieke domeinen
Uitkomst landrush gecorrigeerd


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.