Shirtreclame bij Barça niet langer een taboe

Shirtreclame bij Barça niet langer een taboe

Shirtreclame bij Barça niet langer een taboeHet maagdelijke Barça-shirt, blaugrana en reclamevrij, is binnenkort niet meer. Na wekenlange onder-handelingen ratelde deze week de clubfax met een indrukwekkende aanbieding: 15 miljoen euro per jaar, drie seizoenen lang, als FC Barcelona voortaan met Betandwin.com op de borst zijn wedstrijden speelt.

Barcelona had nooit eerder een shirtsponsor. De club sloeg uit principi?le overwegingen al meerdere malen aantrekkelijke aanbiedingen af. Het bod van 15 miljoen is overigens, ook in internationaal opzicht, hoog. In Europa krijgt alleen Bayern M?nchen een hoger bedrag van zijn shirtsponsor. Bayern ontvangt van T-Mobile 17 miljoen euro per jaar.

Bron: Volkskrant


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • De waarde van een club als Barça, die toch al een exceptie is in europa en vooral in Spanje, heeft heel veel te maken met het ontkennen van de regels. Denk aan Franco. Barça is een bolwerk van Catalaanse trots en onafhankelijkheid, en overal in Europa wordt deze club juist daarom gerespecteerd. Ik denk dan ook dat die waarden dik worden betaald in andere marketingvormen, en dat juist het maagdelijke shirt een kernwaarde is waarvoor men graag iets meer betaalt voor die andere vormen.
  Maar wel met behoud van onafhankelijkheid.
  Een onafhankelijk shirt weliswaar, maar toch.

  geplaatst op
 • Real Madrid is een paar jaar geleden al overstag gegaan en hebben hun koninklijk wit laten bedrukken door de sponsor.

  En kijk ze nu eens.

  Ze winnen niets meer!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.