Schaalbaarheid van RSS

Schaalbaarheid van RSS
, Upstream
@marcoderksen

De laatste maanden lezen we steeds vaker over de problemen met betrekking tot de schaalbaarheid van RSS. Hoe we dit probleem (deels) kunnen voorkomen lezen we in het voortreffelijke artikel HowTo RSS Feed State van Randy Charles Morin.

Verder lezen:

HowTo RSS Feed State
RSS growing pains
News Aggregators As Denial of Service Clients
News Aggregators As Denial of Service Clients (part 2)
RSS is broken
News news news
RSS Comes with Bandwidth Price Tag


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Bloglines kondigde dinsdag aan dat het een webservice-programma opgericht heeft waarmee gebruikers gratis verbinding kunnen maken met zijn servers om zo in RSS feeds te zoeken en ze te lezen. Hiervoor zijn drie verschillende programma's beschikbaar, te weten FeedDemon, NetNewsWire en Blogbot. Bloglines werd in juni vorig jaar opgericht als een onderdeel van Trustic, om RSS- en Atom-feeds te verzamelen en om het uur te controleren of er updates zijn.

    Volgens CEO Mark Fletcher is het systeem best te beschrijven als een RSS-cache, zodat het bandbreedteprobleem opgelost wordt, wat het aanbieden van RSS-feeds moet stimuleren. Bloglines biedt echter zelf geen software aan om de feeds te lezen, zodat gebruikers steeds op de website moeten inloggen om hun favoriete feeds te lezen. De drie eerdergenoemde programma's zullen nu verbinding kunnen maken met de Bloglines-dienst, zodat gebruikers zelfs van op hun desktop op de hoogte kunnen blijven van het nieuws waarin ze geïnteresseerd zijn.

    Bron:
    http://www.tweakers.net/nieuws/34472

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.