Sam van Tol (Correctbook): “Ik wil iets goeds doen”

Sam van Tol (Correctbook): “Ik wil iets goeds doen”

De tweeëntwintigjarige Sam van Tol lijkt een geboren ondernemer. Al van jongs af aan wist hij dat hij een eigen onderneming wilde starten. Dus ging hij de strijd tegen analfabetisme aan. Hij analyseert wat er in ontwikkelingslanden nodig is en zoekt naar een oplossing. Van Tol: "Ik wil ondernemen met een sociaal doel. Ik wil iets goeds doen."

"Voor mij is het heel belangrijk het probleem van analfabetisme op de kaart te zetten. Dus niet om het alleen aan te pakken, want het probleem krijgt nog onvoldoende aandacht. Bij ontwikkelingslanden denken we toch eerder aan gebrek aan drinkwater of eten. Pen en papier worden nog onderschat", aldus Van Tol. Nadat hij deze conclusie voor zichzelf had getrokken, was Correctbook snel geboren.

Sociaal bewogen

Waar waren de andere jongens en meiden die dezelfde master in entrepreneurship volgden in geïntresseerd? Van Tol: "In geld verdienen. Maar mijn medestudenten waren heus wel nieuwsgierig naar mijn plannen. Sociaal ondernemen komt steeds meer voor in Nederland. Kijk naar de WakaWaka's, Tony's en andere sociale bedrijven van deze wereld."

Kom er in bovenstaande video achter hoe Sam van Tol 'endless writing for everyone' in de praktijk brengt.

Sam van Tol

Jonge ondernemers als Sam van Tol, oprichter Correctbook, hebben een visie. Zo wil Sam met papier dat oneindig herbruikbaar is een bijdrage leveren aan onderwijs in arme landen waar scholen een gebrek hebben aan lesmateriaal én de strijd tegen analfabetimse aangaan.

Zo gezegd, zo gedaan. Die visie heeft hij omgezet in actie. Met zijn bedrijf brengt Van Tol innovatieve schriften op de markt, zodat wereldwijd meer mensen kunnen leren lezen en schrijven. Zijn Correctbooks zijn een schrift en whiteboard in één. 

Dit interview verscheen eerder op 7ditches.tv.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.