RSS readers voor je mobieltje

RSS readers voor je mobieltje
,

Ik ga dadelijk op vakantie (7 jan. weer terug) en kwam er achter dat ik nog geen goede RSS reader voor mijn mobieltje (Qtek 9090 pocket PC) heb. Met het oog op een week rust heb ik een lijstje RSS readers samengesteld voor pocket devices.

Ik zal er vast en zeker een aantal gemist hebben. Als je alternatieve versies kent, plaats ze svp in de comments.

PocketPC
Mijn nieuwe favoriete platform.

PocketRSS
Ik vind het gebruik niet echt intuitief en de voorgaande versie was behoorlijk instabiel. De nieuwe versie (2.0) ziet er beter uit en draait wat minder buggy. Tot nu toe mijn favoriete PocketPC rss reader.
Egress
Een pocket RSS reader met redelijk wat functies. Het gebruik is wederom niet super intuitief maar de reviews zijn behoorlijk positief. Ik heb em getest en hij komt op een sterke tweede plaats.
pocketfeed
De laatste versie is van een jaar geleden en de “users of pocketfeed” thread in hun forum heeft 2(!) reacties… I’ll pass.

Palm
Ik heb hier nog ergens een Tungsten C rond zwerven maar ben geen palm fan (meer). Tests voor deze software zijn niet gedaan.

Handrss
Voor 15 dollar (en wat zijn die dollars tegenwoordig nou nog waard?) kan je deze RSS reader aanschaffen. Het lijkt er op dat de software goed onderhouden wordt.
Sunrise news
Leuke naam, offline cache reading. Als ik een RSS reader wil dan moet deze me ook overal ter wereld direct nieuwe topics kunnen laten zien. Offline is dead.
friday
Zwart wit… ??? never mind.
AvantGo
AvantGo is al jaren de top voor palm devices en online content (offline lezen). Volgens mij kan je de laatste versies ook direct updaten via GPRS al weet ik niet zeker of je ook je eigen RSS feeds toe kan voegen. Er zal vast iemand zijn die Avantgo gebruikt en er meer over kan vertellen…

SonyEricsson Pxxx
Mijn P900 is overleden maar RSS readers voor deze erg sterke smartphone mogen natuurlijk niet ontbreken. Hier wat Symbian based RSS readers.

Cabot
Hiermee kunnen onder andere ook usenet artiekelen gedownload worden. Hij ziet er veelbelovend uit.
Feedburner for mobile
Velen wel bekend, schijnt ook op Palm OS te werken. Helaas geen PocketPC versie.


Wat me opvalt is dat er nog ruimbaan is voor goede connected mobiele applicaties (zeker voor sterke RSS readers). Plenty of opportunity voor 2005. Tevens raad ik handango van harte aan om iets aan hun search te doen, het is wat mij betreft de slechtste search engine van het web (kunnen we ze daar een prijs voor geven?)

Gelukkig nieuwjaar allemaal!


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Dennis, ook jij de beste wensen voor 2005. Wees voorzichtig met je benen en als je terug bent moet je me eens adviseren over een mobiel platform. Ben al een tijdje op zoek naar de ultieme PDA/mobile. PocketPC? Welke?

  geplaatst op
 • Ben nog niet terug maar kan wel mijn twee toppers uit de mouw schudden:

  SonyEricsson's P910 (Symbian powered) en de Motorola MPx (Pocket PC powered en verwacht in Q1 2005). Het voordeel van de pocketPC phones vind ik de naadloze samenwerking met je PC/laptop en de MPx ziet er zéér veel belovend uit.

  geplaatst op
 • Dank voor de suggestie. Ik zal eens kijken Motorola MPx iets voor me is!

  geplaatst op
 • @Marco en Dennis,

  Eens met de stelling van Dennis, op dit moment zou ik adviseren de P910. Sta op het punt deze kopen, nu ik echter de specs en beelden gezien heb van de MPx300 wacht ik toch nog maar even tot deze er is. Zeker omdat ik nogal toetsenbord gericht ben en deze wel heel mooi in het toestel zit geintegreerd.

  geplaatst op
 • De I-mate Jam (ook wel T-Mobile MDA Compact of Qtek S100 genoemd) is er zeker eentje die je moet checken. Klein en ook PocketPC based.

  geplaatst op
 • Marco, de qtek 9090 is ook net uit met toetsenbordje geintegreerd.
  Collega heeft deze ziet er ook erg goed uit.
  Ik zelf ben na al mijn sony trauma's weer netjes terug naar mijn old school koelkast de nokia 9500. Doet alles - kan alles en weer heerlijk nokia gebruiksgemak.

  geplaatst op
 • Handango levert inmiddels een _title]RSS-reader voor BlackBerry ($29.99).

  geplaatst op
 • Ik prefereer de T-Mobile MDA Compact boven de P910. Een Pocket PC (met betere camera) en een sdio slot, dus uit te breiden met WiFi!
  Nu even on topic: Ik gebruik http://www.rssonline.nl/pda als rss reader. Dit is een webbased rss reader voor je pda! Kost niets en hoef je ook niets te installeren. Alles tekst dus supersnel.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.