RSS is geen email

RSS is geen email

Dave Winer:

RSS is not email. Don’t sort them out into little boxes that you have to go to, make them flow to you, in a river, unsorted. Your time is what’s valuable, there’s no value to the items you didn’t read. If it’s important it’ll pop up again.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Hmmm, ik heb 15 feeds in 4 categorieën en ja: "ik lees álles"...... Nóg meer erbij zou ik niet aankunnen, denk ik :(

  geplaatst op
 • feed machismo: 75, maar de meest geupdate levert zo'n 20 feeds op.

  geplaatst op
 • Op dit moment 20 categorieen met alleen in de categorie Marketing & Communicatie (Nederland) meer dan 75 rss-feeds. Ik schat het totale aantal inmiddels op ca 1000 rss-feeds.

  Veel feeds zijn al filters op bestaande feeds (o.a. PubSub, WayPath en sinds kort ook searchfeeds van o.a. Volkskrant en MSN). Ik gebruik FeedDemon waarbinnen ik gebruik maak van Watch Channel (dus weer een soort van filter over de filters heen).

  Tot voor kort probeerde ik alle feeds ook dagelijks bij te houden maar daar ben ik inmiddels van af gestapt. Websites bezoek ik nauwelijks meer. Mijn uitdaging is nu met zo min mogelijk inspanning een goed beeld te krijgen wat er speelt binnen mijn interessegebieden. Vooralsnog is er weinig dat aan mijn oog voorbij gaat :-)

  Uiteraard sta ik open voor suggesties hoe mijn rss-gedrag verder is te optimaliseren. Het is wat mij betreft een continue experiment. Zo heb ik deze week de categorieen weer eens anders ingedeeld. Wellicht ga ik binnenkort Dave Winer zijn advies eens proberen en laat ik de feeds gewoon stromen.

  Veel tips haal ik trouwens ook van FeedDemon Tips.

  geplaatst op
 • Even ter verduidelijking nog: RSS is een héél mooi middel voor phpBB (en andere?) forums: anders dan bij een blog zie je met een forum-feed ook alle reacties binnenkomen.

  Ik heb 6 forums gefeed en ben daar dan ook bijhoorlijk actief, daar gaat nogal wat tijd in zitten.
  Ik ben meer iemand van actief (mee)communiceren ipv alleen maar tot me nemen wat anderen schrijven.

  Ik denk dat door die feature (die forums wél hebben en blogs niet), forums altijd zullen blijven bestaan, náást blogs, misschien wel sterker dán blogs?

  geplaatst op
 • Forums hebben een ander doel dan weblogs. Zijn veel meer afhankelijk van groepsactiviteit. Als de kritische massa niet wordt bereikt is een forum zo goed als dood. Een weblog heeft een ander uitgangspunt en is primair bedoeld om de mening te ventileren van een of meerdere individuen. Als er vervolgens reacties komen (zoals de laatste maanden op dit weblog), dan is dat ontzettend leuk maar geen reacties betekent niet direct dat het weblog dood is. Een weblogger kan zijn of haar weblog bijhouden om andere reden dan communicatie met bezoekers.

  Terug naar rss-feeds, ik gebruik inderdaad ook de rss-faciliteiten van fora. Zo heb ik sinds kort ook de rss-feeds van de fora van openBC in mijn rss-reader geplaatst.

  geplaatst op
 • Marco, gewoon laten stromen die feeds (wel je baan opzeggen ;) )

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.