Rode kaarten voor Engelse bedrijvensites

6 januari 2003, 14:33

De websites van zestien beursgenoteerde Engelse bedrijven zijn zo slecht dat ze verwijderd zouden moeten worden. Onderzoeker Porter Research volgde in 2002 100 bedrijvensites en zag een aantal daarvan dramatisch verslechteren.

Volgens Porter Research kreeg in 2002 eenderde van de onderzochte bedrijvensites een nieuw jasje. Dat leidde echter niet tot de gewenste verbeteringen, schrijft The Times.

De sites van Schroders en Severn Trent daalden in de top 100 van beste websites van respectievelijk plaats 26 en 37 naar plaats 97 en 98. De drie beste sites zijn: National Grid, Six Continents en Kingfisher (overigens niet te bekijken met Netscape 6 en 7).

Het ontwerpen van gebruiksvriendelijke websites is voor veel organisaties nog geen sinecure. Eind november nog dacht de gemeente Amsterdam bezoekers te plezieren met een rode, prominent aanwezige navigatiebalk. Deze werd echter niet met louter enthousiasme ontvangen en door de sitebouwer snel opnieuw onder de loep genomen.

Bruikbaarheidsexpert Jakob Nielsen zette aan het einde van 2002 de, volgens hem, ergste ontwerpfouten op een rijtje in een top 10 webfouten.

Referenties:

http://www.planet.nl/multimedia2/

http://www.timesonline.co.uk/

http://www.useit.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!