Rijkswaterstaat mag geen verkeersinformatie geven

Rijkswaterstaat mag geen verkeersinformatie geven

Rijkswaterstaat mag niet langer via de website van de instantie of met sms’jes verkeersinformatie verschaffen aan weggebruikers. Dat heeft de rechter besloten naar aanleiding van een klacht over concurrentievervalsing van de VerkeersInformatieDienst (VID).

Rijkswaterstaat en het Korps Landelijke Politie Diensten begonnen in 1998 via het Traffic Information Center met het verzamelen van verkeersgegevens. Doel hiervan was die informatie door te geven aan servicediensten als de ANWB en de VID. De laatste instantie verwerkt de gegevens tot verkeersbulletins, die op commerci?le basis aan diverse radio- en televisiestations worden verkocht.

Toen Rijkswaterstaat ook op eigen initiatief via een website en sms’berichten verkeersinformatie begon te verstrekken, stapte de VID naar de rechter met de klacht dat de overheidsdienst zijn boekje te buiten ging door gegevens te verstrekken in plaats van te verzamelen. De rechter stelde de dienst maandag in het gelijk. ,,De website is inmiddels aangepast’‘, aldus een woordvoerder van de VID. ,,Ik hoop dat we nu gewoon op oude voet verder kunnen gaan.’‘

Bron: ANP


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.