Redactie Emerce wil piratensite

9 juli 2003, 17:35

FEM de Dag meldt in zijn nieuwsbrief: “De redactie van Emerce is teleurgesteld over het faillissement dat Quote Media voor het blad aangevraagd heeft. In een brief aan zijn aandeelhouders Maarten van den Biggelaar en Oscar Kneppers stelt de opstandige redactie dat het blad het slachtoffer wordt van een meningsverschil tussen de beide aandeelhouders.”

“Volgens de oprichter en uitgever Oscar Kneppers is het blad rendabel, Van den Biggelaar zegt nog zo’n 1,2 miljoen euro aan onbetaalde rekeningen te hebben liggen. Een faillissement zou Van den Biggelaar goed uitkomen. Kneppers heeft namelijk geen zin meer om de titel voort te zetten en wil zijn investering in Emerce terugvorderen bij Quote Media. Een faillissement zou deze claim om zeep helpen. Komende vrijdag doet de rechter uitspraak over het wel of niet voortzetten van Emerce. Mogelijk wordt zaterdag al de stekker uit het blad getrokken. De redactie hoopt dit te kunnen voorkomen en dringt aan op een onderzoek naar de overlevingskansen van Emerce. Bovendien worden er vraagtekens gezet bij de 1,2 miljoen euro aan onbetaalde rekeningen. Redactielid Toine van der Heijden zou graag zien dat een curator deze cijfers toetst. Ondertussen denken de redacteuren na over een alternatieve oplossing. Een van de plannen is een management buy-out. Dit is echter niet mogelijk zonder externe geldschieters. Ook een overname wordt niet uitgesloten. Er zouden al twee uitgevers interesse getoond hebben in de titel. Mocht de rechter komende vrijdag besluiten dat de faillissementsaanvraag gegrond is, dan wil de redactie een ‘zendpiraatsite’ openen. De naam van de website is al bekend, maar moet nog geregistreerd worden. Aanvankelijk zou de zendpiraat Remerce.nl gaan heten, naar de groep van acht redacteuren. Dit bleek geen gelukkige keuze. Remerce lijkt wel erg veel op het Franse woord voor ontslag. Er is nu voor een alternatief gekozen. Van den Biggelaar heeft inmiddels aangegeven dat hij overweegt Emerce terug te kopen na een eventueel bankroet”.

Bron:

http://www.femdedag.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!