ReclameReview: zing mee met het BOB-lied van Goldband!

ReclameReview: zing mee met het BOB-lied van Goldband!
, Hardcopy
@davidbrinks

In de BOB-zomercampagne, die nu twee weken loopt, lanceerde Ministerie van IenW het nieuwe BOB-lied "Ik ben de Bob", dat is geschreven door de Haagse popgroep Goldband.

Credits

Bureau: Roorda Reclamebureau
Strategie: Tabula rasa
Creatie: Dyon Ruiter, Tom van der Veldt en Joeri Jansen
Design: Jorn Slotboom
Account: Marleen Delisse, Rasjan Tahir, Diana Conijn en Hans Bauman
Productiemaatschappij: Vigics
Director: David Eilander
Producer: Vera de Bode  
Producer: Sophie Victorine
Productiemanager: Josephine Kandeh
1 st  A.D: Farah Abdi
D.O.P. : Floris van der Lee
Fotografie: Darren Smith
Grading: Fernando Barrientos 
Edit: Tobias Cornelisse en Ian del Angel 
VFX: David Velt & Vincent Rikkers 
Media: Initiative
Verantwoordelijk bij Ministerie van IenW: Michiel Dammen, Charlotte Mattijssen en Marije Slagboom

Doelstelling

Nederland nog bewuster te maken dat je, ook in de zomer, altijd een BOB-afspraak maakt als je weer veilig thuis wilt komen.

Uitwerking

Uit het persbericht: Iemand moet het hoofd koel houden om iedereen veilig thuis te brengen, dachten de mannen van Roorda en Goldband. Zij hebben voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een nummer geschreven over uitgaan, het nachtleven én het belang om een BOB te regelen om veilig thuis te komen.

Dit is een nieuwe manier van BOB-campagne voeren met de release van een nummer en videoclip. Zowel de song als de sfeer in de video weerspiegelen de vreugde en het plezier en gekte dat we na lange strenge periode weer meer mogen. Het maakt het aanstekelijk om de Bob te zijn en anderen veilig thuis te brengen. Ook in het videobeeld komt dit terug, bv met dupliceren van de bandleden, de aankleding van de verschillende sets, visual effects en gebruik van loops op de achtergrond.

Boaz (Goldband): "Veiligheid, zowel in de nachtclub als onderweg ernaartoe (en terug), is iets waar wij persoonlijk veel waarde aan hechten." Karel Gerlach (Goldband): "Als telgen van het nachtleven weten we als geen ander hoe duur een taxi is wanneer je geen BOB hebt.". Milo (Goldband) vult aan: "Zonder gekkigheid. Drank in het verkeer is gewoon echt niet oke."

Oordeel

Eén keer was genoeg om dit nummer vast in mijn kop te hebben. En niet eens irritant ook nog. Dan is je campagne geslaagd, toch? Want je weet dat mensen hierdoor onbewust heel vaak herinnerd zullen worden aan de boodschap van de BOB-campagne, die iedereen natuurlijk al jaren kent.

Wat ik heel goed vind gedaan, is de manier waarop ze erin geslaagd zijn om het wel lichtelijk grappig neer te zetten in de video zónder het onderwerp 'BOB zijn' belachelijk te maken. Daar zit natuurlijk wel een valkuil, maar deze is heel handig ontweken door de makers. Het is nu gewoon leuk om naar te kijken, terwijl je ondertussen een serieuze boodschap te horen krijgt.

Als oude man kende ik Goldband niet, maar in het persbericht lees ik: 'Goldband is onlosmakelijk verbonden met het nachtleven.' Als dat zo is, dan is de band een prima match voor deze campagne. Laten we hopen dat de millennial-doelgroep die graag het nachtleven opzoekt uit volle borst meezingt met deze campagne én ook daadwerkelijk actie onderneemt.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.