ReclameReview: TomTom wearables

ReclameReview: TomTom wearables

TomTom wil mensen in beweging krijgen. Op die gedachte is de nieuwe campagne voor de wearables van het merk gebaseerd.

Credits

Concept: Pool Worldwide
Creatieve strategie: Pool Worldwide
Account: Pool Worldwide
Producent: Sio van Bochove
Productie: Pool Worldwide
Regie: Paul Meijer
Producer: Sio van Bochove
Montage: Robert van Ees
Postproductie: The Ambassadors
Sound studio: The Ambassadors
Eindverantwoordelijk bij TomTom: Patrick Stal, Kelly McConville

De doelstelling

Mensen inspireren actiever te zijn en daarmee het merk TomTom laden.

De uitwerking

Patrick Stal, vp marketing voor TomTom Sports: “Deze campagne laat zien dat TomTom Sports de wensen vervult van alle sporters, ongeacht of ze net beginnen of trainen voor een marathon. We claimen hierbij onze plek in de sportwereld. TomTom Sports is er niet om te schreeuwen dat je iets onmogelijks moet bereiken, laat andere sportmerken dat maar doen. Wij helpen waar mensen het echt nodig hebben: aan het begin, waar excuses bedacht worden. Wij willen het merk zijn dat mensen inspireert ‘to get going’, en die eerste stap te zetten, hoe klein of groot die ook is.”

Het oordeel

Deze commercial is een visueel feestje. Je blijft ernaar kijken (ook als je niet in het vak zit), omdat je alle details wilt zien. De overgangen zijn perfect en de vaart wordt er continu ingehouden. Precies zoals TomTom de doelgroep in beweging wil krijgen/houden dus. Het motto 'Get going' wordt zo niet alleen in tekst gecommuniceerd, maar ook door de manier waarop de commercial is opgebouwd.

De wearables van TomTom zijn vaak even in beeld, maar ik vind het nergens storend. Dat is natuurlijk wel een voorwaarde als je niet wilt dat mensen je commercial irritant vinden. Naar mijn idee is exact de juiste balans gevonden, want als je minder vaak producten van TomTom in beeld brengt, is weer niet duidelijk waar de commercial over gaat. Maar ja, in een commercial van een minuut is het ook makkelijker om een goede balans te vinden en toch nog je boodschap over te brengen dan in eentje van 30 seconden of nog minder.

Het gevoel dat ik overhoud aan het bekijken van deze commercial is sympathie voor het merk TomTom. Ze laten zien dat ze er voor iedereen zijn, van jonge bmx'ers tot marathonlopers op leeftijd. En ze brengen de boodschap niet dwingend, zoals sommige sportmerken doen. Op de schaal van likeability scoort deze fraai gemaakte uitvoering wat mij betreft heel hoog. Een goede zet dus, met het oog op de lange termijn.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.