ReclameReview: vult Spa zijn flessen met regenwater?

ReclameReview: vult Spa zijn flessen met regenwater?

'Tijdloos puur' is het thema van de nieuwe campagne van Spa. Geen poespas meer met bijzondere smaken, maar letterlijk terug naar de bron. Is dat niet heel erg saai? Oordeel zelf.

 

Credits

Creatie: darwin BBDO

Doelstelling

Communiceren dat Spa zich alleen nog op puur natuurlijk mineraalwater richt.

Uitwerking

Spa meldt in het persbericht dat het in de nieuwe campagne terugkeert naar de bron om zo "het krachtige DNA van het merk" centraal te stellen. Spa richtte de afgelopen jaren de focus vooral op innovaties zoals de gearomatiseerde waters. Nu keert het merk nu terug naar "de basis die alle Spa-producten zo uniek maakt: de puurheid van het natuurlijke mineraalwater. De tv-commercial brengt hier een ode aan en vertelt het pure, tijdloze verhaal van Spa."

Oordeel

In deze coronatijden waarin veel supermarktbezoekers zich als ware preppers gedragen, komt Spa met een nuchtere commercial. Daarin staan de drie basisvarianten van het mineraalwater centraal en hoe tijdloos het water eigenlijk is. Zo wordt de pay-off 'Tijdloos puur' ingevuld.

Maar wat houd je dan over? Een behoorlijk saaie commercial, vind ik. Bewust saai dan hè? Of 'puur', zoals Spa het zelf noemt. Want ja, dat 'krachtige DNA van het merk' is er wel degelijk. Maar die storytelling waar het persbericht het over heeft, staat nogal een eindje van de doelstelling af. Ik begrijp de connectie tussen een eeuwenoud natuurgebied en 'Tijdloos puur', maar deze commercial maakt mij als kijker niet veel wijzer. Zo lijkt het nu alsof de flessen Spa worden gevuld met regenwater en dat is natuurlijk niet het geval.

Elke druppel Spa wordt buitengewoon gemaakt door de Belgische Venen, is het verhaal. Eigenlijk heeft het merk hiermee dus zijn eigen black box, die dankzij deze commercial net zo mysterieus blijft als daarvoor. Alleen is nu geprobeerd om met melancholische muziek en mooie beelden de tijdloze puurheid te benadrukken. Dat maakt het geheel nogal nietszeggend.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Maar welk muziek staat er dan precies onder deze reclame. Ben gek op de klanken van de piano en zeker zoals het gespeeld wordt in deze reclame.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.