ReclameReview: ING

ReclameReview: ING

In de campagne 'Oranje is...' komt ING nu met de commercial 'Oranje is kansen zien'. Overal in Nederland ziet ING kansen, die aangewezen worden met de oranje pijl.

Credits:
Bureau: JWT Amsterdam
Creatie: Maarten Vrouwes, Friso Ludenhoff
Klant: Louise Meijer, Johan van der Zanden
Producer: Paul Harting
RTV: Sasja van Nie, Françoise Tanis
Regisseur: Werner Damen
Strategie: Marcel de Jonge
Productie: Suikerdepot
Postproductie: Hectic Electric
Muziek: MassiveMusic
Geluid: The Ambassadors

De doelstelling:
Ondernemers overtuigen dat de ING samen met hen kansen ziet.

De uitwerking:
In de nieuwe zakelijke campagne inspireert ING ondernemend Nederland door te laten zien dat overal kansen liggen. Kennis, netwerk en diensten worden ingezet om te helpen die kansen te vinden en uiteindelijk te benutten. Denk bijvoorbeeld aan Sectortrends waarmee kansen in de eigen markt zichtbaar worden. Aan de Week van de Ondernemer waar ondernemers kansen zien bij elkaar. Of aan de Bedrijfsscan waarmee men kansen in de eigen organisatie en operatie boven water kan halen.

Het oordeel:
Ja, er zal wel weer genoeg commentaar komen op het feit dat een bank die met staatsteun gered moest worden ons nu met positivisme uit de crisis wil praten. Persoonlijk vind ik die kritiek in dit geval niet nodig. Net als Triodos Bank richt ING zich op de kansen die er liggen, ook in crisistijd. Dat lijkt me toch een uitstekende manier om met zijn allen de weg omhoog weer te vinden: ondernemen, ervoor gaan, dat soort tsjakka-termen. En dat wordt volgens mij prima gecommuniceerd in deze commercial. Verder vind ik de campagne 'Oranje is..' sterk, omdat ING daarmee niet alleen hun betrokkenheid bij het Nederlands elftal laat blijken, maar ook meteen een claim op de kleur oranje in het algemeen. En laat dat voor Nederlanders nu net een kleur met betekenis zijn. Dat doen ze dus goed.

Mocht iemand zich afvragen welk nummer onder de commercial gespeeld wordt (op YouTube werd die vraag namelijk gesteld), dit is The Kik met 'Het is een mooie dag', een cover van IOS.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Mooie commercial, ik kende hem nog niet.

    geplaatst op
  • Gaaf, ik wil wel zo'n oranje pijl! ;-)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.