ReclameReview: Hello Flo

ReclameReview: Hello Flo

Eigenlijk kan deze rechtstreeks door naar de Viral Friday, want binnen drie dagen ging deze commercial over de 3 miljoen views. En terecht, ondanks dat hij bijna twee minuten duurt. Want hij is het delen waard om verschillende redenen. Dat werkt.

Credits:
Productie: Hayden 5 Media
Co-Writer/Co-Director: Jamie Mccelland, Pete Marquis

De doelstelling:
Hello Flo introduceren als dé tamponbezorgservice.

De uitwerking:
Het verhaal van 'The Camp Gyno' vertelt hoe een meisje de ongesteldheidsexpert van het zomerkamp werd en hoe ze vervolgens haar rol overgenomen zag worden door Hello Flo.

Het oordeel:
Complimenten voor de goede aanpak. Er zijn diverse redenen waarom ik deze commercial goed vind. Ten eerste is er de humor die de hele tijd aanwezig is. Ten tweede zijn er de plottwists die in het verhaal zitten: van loser naar camp gyno naar overbodig. Ten derde is het de luchtige toon waarop gesproken wordt. Daarmee geeft Hello Flo aan dat ongesteldheid gewoon een onderwerp is waar je over kunt praten. Ten vierde is er natuurlijk de heldenstatus van Hello Flo die uit de commercial naar voren komt. Dankzij Hello Flo krijg je elke maand je tampons of maandverband toegestuurd mét snoep erbij. Geen wonder dat The Camp Gyno daar niet tegenop kan...

Na het zien van deze (lange) commercial weet je precies wat je kunt verwachten van Hello Flo, je weet wat voor soort bedrijf het is door de manier waarop ze communiceren en je weet dat ze het onderwerp ongesteldheid laagdrempelig en bespreekbaar willen maken. Dat lijkt me toch een prima score op het gebied van communicatiedoelstellingen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • SPOILER ALERT :) Inderdaad heb je gelijk David. Deze Video is geweldig!. Morgen dus ook in Viral Friday te vinden ;)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.