ReclameReview: Google Translate - La Bamba

ReclameReview: Google Translate - La Bamba

Stel je eens voor hoe handig het zou zijn als je gewoon met de camera van je smartphone een buitenlandse tekst kan scannen en dan meteen de vertaling te zien krijgt op je scherm. Dat kan dus met de nieuwe app van Google Translate. Om te bewijzen dat het werkt, hebben ze het bekende nummer 'La Bamba' van Ritchie Valens realtime vertaald in deze video.

Credits

Geen idee, maar ik neem aan dat het een productie van Google zelf is.

De doelstelling

De nieuwe app van Google Translate onder de aandacht brengen en zorgen dat mensen hem downloaden.

De uitwerking

Laten zien dat je realtime kunt vertalen, dat kan natuurlijk perfect met een liedje. En dan is 'La Bamba' daarvoor heel geschikt, want velen van ons hebben dat bekende nummer (al dan niet fonetisch) meegezongen zonder eigenlijk te weten wat we zongen. Dat geheim is nu eindelijk ontrafeld.

Het oordeel

Google snapt het wel. Ten eerste heb ik deze hele video uitgekeken, wat lang niet altijd gebeurt als het een reclamevideo van 1 minuut en 40 seconden is. Dat komt natuurlijk doordat het grappig in elkaar gezet is. Maar ook door het fascinerende product.

Ten tweede werd ik écht benieuwd hoe die app in de praktijk werkt, dus ik heb hem meteen gedownload. En ja, hij werkt wel aardig. Ze zijn natuurlijk wel zo slim geweest om heel duidelijk zichtbare woorden in de video te gebruiken, want dan werkt de app optimaal. Ach ja, dat mag in reclame.

Ten derde is dit een mooi antwoord op de video die gemaakt werd van de intro van The Fresh Prince Of Bel-Air, maar dan vertaald door Google Translate. Uiteraard hebben ze bij Google deze video van 2 jaar geleden ook gezien en hebben ze nagedacht over een manier om dit op te lossen. Ik kan alleen maar zeggen: nice comeback!

Mocht je trouwens benieuwd zijn naar de achtergrond van de app, dan kun je deze video checken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.