Real-time vertalen via mobiele telefoon

Real-time vertalen via mobiele telefoon

Real-time vertalen via mobiele telefoon

Ruim 3 jaar geleden ben ik een weddenschap aangegaan met een vriendin waarin ik beweerde dat er binnen 5 jaar een apparaatje zou zijn dat real-time gesproken tekst voor me zou kunnen vertalen. Het in New York gebaseerde Transclick lijkt mij de overwinning te gaan opleveren. Sinds kort biedt het namelijk een oplossing voor real-time vertaling van SMS, Email en IM via internet of mobiele telefoon. De volgende stap is uiteraard het vertalen van gesproken tekst. Nu maar hopen dat ze die binnen 2 jaar op de markt gaan brengen!

Ellen, je gaat die weddenschap verliezen :-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Voordat die spraakgestuurde programma's werken moet je ze toch eerst vrij lang 'trainen'? Geschreven tekst vertalen is wel een tandje gemakkelijker dan een service die DIRECT ieders stem kan 'begrijpen'. Dus Ellen, ik ben van mening dat de soep die Marco hierboven opdient misschien nog wat langer dan 2 jaar zal moeten afkoelen voor je 'm kunt eten :-)

    Wat staat er eigenlijk op het wedje?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.