Real-time vertalen via mobiele telefoon

23 februari 2005, 22:25

Real-time vertalen via mobiele telefoon

Ruim 3 jaar geleden ben ik een weddenschap aangegaan met een vriendin waarin ik beweerde dat er binnen 5 jaar een apparaatje zou zijn dat real-time gesproken tekst voor me zou kunnen vertalen. Het in New York gebaseerde Transclick lijkt mij de overwinning te gaan opleveren. Sinds kort biedt het namelijk een oplossing voor real-time vertaling van SMS, Email en IM via internet of mobiele telefoon. De volgende stap is uiteraard het vertalen van gesproken tekst. Nu maar hopen dat ze die binnen 2 jaar op de markt gaan brengen!

Ellen, je gaat die weddenschap verliezen 🙂

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    KJ

    Voordat die spraakgestuurde programma’s werken moet je ze toch eerst vrij lang ’trainen’? Geschreven tekst vertalen is wel een tandje gemakkelijker dan een service die DIRECT ieders stem kan ‘begrijpen’. Dus Ellen, ik ben van mening dat de soep die Marco hierboven opdient misschien nog wat langer dan 2 jaar zal moeten afkoelen voor je ‘m kunt eten 🙂

    Wat staat er eigenlijk op het wedje?


    24 februari 2005 om 09:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!