Raymi Sambo (producent): “Als ik niet gevraagd word, moet ik zelf de kansen creëren”

Raymi Sambo (producent): “Als ik niet gevraagd word, moet ik zelf de kansen creëren”

Hij komt er nooit meer vanaf. Het "Hé, Paul!" of "Jij bent toch Paul Murphy van All Stars?" Hij schitterde direct ná de toneelschool in de film en serie 'All Stars' en iets later in de film 'All Stars: Old Stars 2' als vlotte gast die het wil maken in de tv-wereld. "Tijdens de serie was ik heel erg zoekende naar wie ik was en welke plek ik binnen de groep innam." In dit interview praat Raymi over zijn missie om de tv-, film- en toneelwereld iets meer kleur te geven - letterlijk en figuurlijk.

Uiteraard heeft Raymi veel meer (presenteer)rollen op zijn naam staan. Toch gaat het gesprek al snel over zijn rol binnen het bekende voetbalteam van tv. "Ik was in All Stars de enige donkere jongen. Dat was een gekkenhuis. We hebben het over het tijdperk van Patrick Kluivert en Clarence Seedorf. Heel het team van All Stars was wit."

Een realistische afspiegeling van de werkelijkheid op tv of op de planken, daar maakt Raymi zich al langere tijd hard voor. "Door al mijn ervaring weet ik nu dat ik verhalen wil maken waar we zwart en wit niet langer onderscheiden, maar verbinden."

Gemêleerd publiek

Raymi zoekt met zijn theatergroep VIG de verbinding op. Raymi: "Dit is wie ik ben, daar heb ik mijzelf gevonden. Als gezelschap hebben we echt erkenning gekregen voor wat we de afgelopen jaren gedaan hebben. Mijn stukken zijn sociaalmaatschappelijk, het moet gaan over mensen." Raymi kan én wil het nog niet loslaten. "Want de tijd is er nog niet. Er ontstaat al een ontwikkeling, maar ik ben ook een soort stuur in deze beweging."


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.