Random Regio’s (II)

Random Regio’s (II)
,

Een tijd geleden hebben DQA en Speurders.nl een onderzoek gedaan naar regio targeting van Falk, Doubleclick en Google. De uitkomst van dit eerste onderzoek was zeer teleurstellend bij alle systemen. Besloten is daarom hierop actie te ondernemen.

Hoewel alle systemen slecht scoorden is alleen ten opzichte van Doubleclick actie ondernomen omdat Speurders.nl dit samen met DQ&A kon oppakken. Falk is niet meegenomen omdat ze zijn overgenomen door Doubleclick. Ook Google is buiten beschouwing gelaten. Na intensief contact met Doubleclick zijn op basis van het eerste onderzoek een groot aantal verbeteringen doorgevoerd.

De afgelopen maand is het onderzoek herhaald waarbij de hulp van de bezoekers van Speurders is ingeschakeld. Allereerst, wat is er veranderd, en hoe hebben we dit onderzoek uitgevoerd?

Doubleclick heeft in samenwerking met DQ&A de IP- database verbeterd en uitgebreid. Aan bezoekers van Speurders.nl is via banners gevraagd om op deze pagina in te vullen waar zij wonen, en welke banner getoond wordt.

De resultaten:
Inmiddels is 80% van de targeting correct, waarbij bij de vorige test slechts tussen 3 en 15% accuraat was. Bij de overige 20% kwam erg vaak Amersfoort en algemeen naar voren. Klaarblijkelijk worden hier veel internetverbindingen getermineerd.

Gezien de huidige percentages correcte targetting is regio-targetting nu een betrouwbaar middel om in te zetten bij campagnes.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Regio targetting bij routeplanners werkt ook uitstekend op basis van vertrek en aankomstlocatie... Zo doen we het ook op 9292ov.nl (OV planner). Zo kunnen we op basis van de vertreklocatie bijvoorbeeld een campagne van kabelaar tonen (triple play). Vertreklocatie is vaak de woonplaats. Ook op basis van de aankomstlocatie kun je erg leuke dingen bedenken....

    geplaatst op
  • De regio targeting wordt hoogstwaarschijnlijk gedaan op basis van de gegevens van RIPE, AfriNIC, APNIC, ARIN en LACNIC. Deze zijn verantwoordelijk voor de uitgifte van IP-adressen. Zo goed als alle netwerken van Planet Internet staan geregistreerd op een adres in Amersfoort. Gezien Planet Internet een vrij grote speler is op het gebied van internet toegang in Nederland. Denk ik dat dat de reden zal zijn dat Amersfoort vrij veel wordt weergegeven. Zelf heb ik ook Planet Internet ADSL en bij mij werd ook Amersfoort weergegeven op de testpagina van Speurders.

    geplaatst op
  • Maarten, 80% van de targeting is nu correct maar op basis waarvan is dat nu getest? Een IP-adres blijft toch verwijzen naar een ISP en als die toevallig in Amersfoort, of zoals in mijn geval Groningen, zit dan is het toch onmogelijk om mij goed te targetten of mis ik nu iets?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.