Radio 538 stopt met ‘crashtesten’

Radio 538 stopt met ‘crashtesten’

Na eerder deze week zelf platgelegd te zijn, stopt Radio 538 nu met ‘crashtesten’.

Jeroen van Inkel zal in zijn radioprogramma’s niet langer oproepen om sites plat te leggen door middel van zo veel mogelijk bezoeken, schrijft Planet Multimedia op haar site. Radio 538 heeft die beslissing genomen na verzoeken daartoe van de providers Xs4all, Planet en Demon.

Xs4all heeft even overwogen om samen met andere providers aangifte te doen tegen Radio 538 en/of Jeroen van Inkel wegens diens oproepen tot vernieling met zijn ‘crashtest’. Daar is echter vanaf gezien na overleg met Radio 538: “We hebben gezegd: Als jullie hiermee doorgaan dan overwegen we om aangifte te doen.”

Blijvende schade

Als sites worden platgelegd, betekent dit schade voor de eigenaar van de site, maar mogelijk ook voor de hosting- en voor de accessprovider. We meenden dat Radio 538 zich daarvan onvoldoende bewust was. Er is duidelijk gemaakt dat er blijvende schade kan optreden en ook schade bij de organisaties die een tijd lang van communicatie verstoken blijven; zij moeten technici inzetten om de site weer aan de praat te krijgen.

De woordvoerster van Radio 538, Maud Burgers, bevestigt het besluit van Radio 538 om Van Inkel te vragen te stoppen met zijn oproepen: “Wat ik ook eerder deze week heb gezegd tegen uw collega: we zijn zelf aangevallen, het staat nu quitte. En de lol is eraf.”

Bron:
http://nu.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.