Rabobank grootste sponsor van Nederland

Rabobank grootste sponsor van Nederland

De Rabobank had met 35 miljoen euro ook in 2002 het meeste sponsorgeld te verdelen in Nederland, blijkt uit een overzicht gepubliceerd door Sponsor Magazine.

De Rabobank is onder andere sponsor van de wielerploeg en hoofdsponsor van drie sportbonden (KNWU, KNHB en KNHS). In 2002 was men bovendien first founder van de Floriade. Begin dit jaar werd men promoting partner van het Van Gogh Museum. Het sponsorbedrag van de Rabobank wordt overigens voor de helft bij elkaar gebracht door de 350 zelfstandige Rabobanken die ieder hun eigen sponsorbudget hebben van ongeveer 50.000 euro.
In de top 5 van grootste sponsors staan verder Unilever (15 miljoen), Philips Nederland (11 miljoen), ABN-Amro (10,8 miljoen) en Nike Nederland (8,5 miljoen).

De lijst wordt gedomineerd door banken en verzekeraars die maar liefst tien keer voorkomen. Hoogste binnenkomer is Holland Casino op een zevende plaats als gevolg van de sponsoring van de Eredivisie. Vergeleken met vorig jaar zijn onder andere KPN, Nuon en Amev verdwenen uit de lijst. De 25 bedrijven die in de lijst staan, zijn samen goed voor 168,9 miljoen euro aan sponsorgeld, oftewel bijna 20 procent van het totale sponsorbedrag in Nederland.

Bron:
http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.